Izazvao lavinu komentara: Hrvatski epidemiolog sjeo na vakcine protiv korone FOTO

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak dočekao je rano jutros prve doze Fajzer vakcina, koje su stigle transportnim kamionima iz Belgije u dvije kutije, a onda je na jednu od njih i sjeo, i postao hit na mrežama.

Fotografija Krunoslava Capaka kako sjedi na jednoj od kutija s vakcinama potstakla je raspravu na društvenim mrežama.

Tako je bivša premijerka Jadranka Kosor primjetila kako nije viđeno u ostalih 26 članica EU da glavni epidemiolozi sjede na kutijama vakcina.

“Jer se tako neće izleći nove doze”, sarkastično je prokomentarisala.

Jedan korisnik, naučnik s Instituta za društvena istraživanja, takođe je imao opasku.

“Kad za Božić mama pošalje paket kolača i kobasice sinu studentu u Zagreb. P.S. slikano u čajnoj kuhinji u domu na Savi, 3. paviljon, 1. sprat”, napisao je uz fotografiju Capaka na kutiji s vakcinama.

I saborska zastupnica Dalija Orešković se oglasila.

“Kada bi ja npr. napisala da ova fotografija zaslužuje visoko mjesto na takmičenju za titulu kreten godine, bio bi to krajnje neprimjeren način javnog komuniciranja koji zaslužuje osudu. Ipak da mi kao društvo reagujemo na neprimjereno, onaj koji se ovako slikao bio bi smijenjen”, napisala je.

Pojedini korisnici Titera ostali su zgroženi fotografijom.

Jedan korisnik smatra da je ta fotografija dostojna kraja užasne godine.

“Znam da do kraja 2020. ima još pet dana, ali vjerujem da je fotka Capakovog međunožja dostojno užasan kraj ove opšte užasne godine”, napisao je.

Dvije fotografije Krunoslava Capaka na kojima sjedi na kutijama s vakcinama u međuvremenu su uklonjene sa službene stranice Hrvatskog zavoda za javno zdravlje.

Ostavite komentar: