Htio da je nauči pameti: Natjerao kćerku da obrije glavu jer je ismijavala djevojku oboljelu od raka

Otac jedne tinejdžerke otkrio je na Redditu zašto je svoju 16-godišnju kćerku natjerao da obrije glavu.

Naime, objasnio je da se njegova bivša supruga vrlo uznemirila zbog tog postupka, ali on tvrdi da je imao dobar razlog za takvu kaznu, piše Index.hr.

“Moja bivša supruga i ja imamo 16-godišnju kćer. Ja imam starateljstvo nad njom jer moja supruga ima novu porodicu. To spominjem jer se prije svog postupka nisam konsultirao sa suprugom i ona me sada osuđuje”, započeo je objavu.

Zgadio mi se njen stav

“Moja kći je nedavno ismijavala jednu učenicu koja je izgubila kosu zbog liječenja raka. Čak joj je skinula periku. Navodno je tu riječ o nekoj ranijoj svađi između njih dvije, što nije izgovor za kćerkino ponašanje. Nisam odgajao svoju kćer da se prema ljudima ponaša onako kako se ponašala i zgadio mi se njen stav”, nastavio je.

“Da stvar bude gora, moja kći se nije pokajala zbog toga što je učinila i izjavila je da je dotična djevojka to zaslužila …. Pa sam svojoj kćerki dao dvije mogućnosti za kaznu: oduzimanje sve elektronike, uključujući i telefon koji joj više nikada neću kupiti, ili da ode frizeru i obrije glavu”, rekao je.

Tinejdžerka je izabrala drugu kaznu, a njenog oca zanima je li bio u pravu.

Zeznula je stvar

Većina korisnika Reddita nije se složila s njim.

“To nije dobro roditeljstvo i to je sigurno”, “Tvoja je kći nasilnik jer si i ti nasilnik”, “Zeznula je stvar, ali nisi li mogao smisliti drugi način za odgajanje osim fizičkog kažnjavanja”, neki su od komentara.

Jedan korisnik popularne mreže dao je ideju kako je otac mogao kazniti kćer s puno manje ponižavanja.

“Zašto je niste natjerali da volontira na odjelu za oboljele od raka, posebno na dječijem odjelu. To bi joj sigurno pomoglo da ima više suosjećanja”, napisao je.

Ostavite komentar: