Hrvatica rekorderka u ronjenju na dah: Pod vodom može provesti sedam minuta i 30 sekundi

Voda u bilo kojem obliku, bilo da je pijem, plivam, ronim, tuširam se, jeste najbitniji dio mog dana.

Mirela Kardašević (34) iz Zagreba ruši sve stereotipe o ženama kao slabijem spolu. Samohrana je majka dvojice dječaka, koji imaju deset i devet godina i uspješno se bavi digitalnim marketingom.

Zaposlena je u jednoj američkoj kompaniji, a po struci je magistrica međunarodnog poslovanja. Osim toga, impresivnim rezultatima koje postiže u ronjenju izaziva oduševljenje javnosti, kako u Hrvatskoj, tako i u našoj regiji.

Kako je kazala u razgovoru za magazin „Azra“, njeno prvo ronjenje bilo je dužine 50 metara, a sada je postavila svjetski rekord koji iznosi 206 metara. Mirela drži sve nacionalne rekorde, a treći put je i vice prvak svijeta. Osim toga, ona pod vodom može zadržati dah čak sedam minuta i 30 sekundi.

“U martu sam postavila svoj šesti svjetski rekord u dinamici bez peraja, koji je sada 206 metara. Sam zaron traje četiri minute u kretanju. Kada radim statiku, odnosno držanje daha bez kretanja, u mirnom stanju, mogu držati dah sedam minuta i 30 sekundi. Kao u svakom sportu, ovi rezultati ne dolaze lako. Ogromnim trudom, radom i odricanjem, uz mnogo padova i uspona uspjela sam dosad stvoriti veliku karijeru. Oduvijek sam voljela biti pod vodom, nalazila sam tišinu i mir kada bih zaronila, i to me uvijek privačilo. Prije nego što sam krenula s ronjenjem, nisam bila na bazenu osam godina, tako da vjerujem da su mene neke životne stvari odvele u smjeru ronjenja u pravom trenutku”, kaže Kardašević.

“Prvi put sam zaronila prije četiri godine i tada sam izronila 50 metara, mislim da je sam zaron trajao otprilike jednu minutu. I od tih 50 metara sam došla do 206. U ronjenje sam se odmah zaljubila i mislim da su me tih 30 godina prije nego sto sam počela roniti, formirale u osobu koja sam danas, pošto je ronjenje izrazito težak i prvenstveno mentalni sport, a zatim fizički”, dodaje ona.

Ostavite komentar: