Hrabrost ili ludost – u sred pandemije plovio 85 dana samo da vidi svoju porodicu (VIDEO)

Argentinac Huan Manuel Balestero je bio na ostrvu Porto Santo u Portugalii, kada je epidemija korona virusa natjerala zvaničnike da otkažu sve međunarodne letove kako bi sprečili širenje Covid-19.

Kako su bila zabranjena putovanja, 47-godišnji muškarac je došao na nesvakidašnju ideju: da putuje jedrilicom do Argentine.

Balestero je krenuo sam na putovanje, koje je trajalo čak 85 dana, a uprkos činjenici da je kao iskusan mornar on se suočio sa brojnim izazovima.

Vlasti Zelenortskih Ostrva su ga u jednom trenutku spriječile da napuni rezervoar goriva i dopuni svoje zalihe hrane, tjerajući ga da ide ka zapadu, kao da se kreće uz pomoć vjetra.

View this post on Instagram

Delfines en libertad!!

A post shared by Juan Manuel Ballestero (@skuanavega) on

Poslije skoro tri mjeseca na vodi, Baljestero je stigao do svog odredišta – u argentinski grad Mar del Plata, a dio svog putovanja je dokumentovao na Instagramu.

Prije nego što se vidio sa porodicom, morao je da uradi test na Covid-19, koji je u roku od 72 sata pokazao da je negativan.

Huan je ispričao da je ostvario svoju misiju, a zauvijek će mu ostati u srcu urezan trenutak kada je ušao u luku u kojoj se nalazi brod njegovog oca i gdje je naučio da jedri.

“Ovo što sam doživio je san. Imam veliku želju da nastavim sa jedrenjem”, ispričao je ovaj hrabri muškarac, prenosi Telegraf.

Ostavite komentar: