Hladan tuš za mladence: Saznali iz novina da im je mjesto za vjenčanje zatvoreno zbog zaraze

Državni inspektorat Hrvatske juče je privremeno zabranio rad “Wedding Resort Corberon” kod Zaprešića u kojem je na više vjenčanja u protekle dvije sedmice došlo do zaraze norovirusom. Par čija se svadba danas trebala održati u resortu o svemu je juče saznao iz novina.

“Sve je krenulo kad smo pročitali novinski članak da se cijela svadba zarazila. Nakon toga smo zvali i slali poruke, ali niko se nije javljao. Kasnije smo poslali i službeni e-mail jer nam se niko nije javljao, a svadba nam je za 48 sati”, kaže mladoženja Z.S.

Kad su shvatili da im je lokacija za svadbu propala, krenuli su tražiti drugu lokaciju. Vrijeme im je isticalo, ali na kraju su ipak uspjeli pronaći ugostiteljski objekat koji ih je u zadnji trenutak pristao primiti.

“Izašli su nam u susret i rekli da mogu organizovati sve u 48 sati”, kaže mladoženja.

Danas mu se ipak javio vlasnik resorta u kojem je došlo do zaraze. “Izvinio se u svoje ime, ali i u ime restorana. Rekao je da su ga napali sa svih strana i da više nije znao šta može, a šta ne može. Rekao je da nema dokaza protiv njega, da su nalazi svi bili u redu. Još čeka samo nalaz vode”, kaže.

Sanitarna inspekcija je juče zabranila korištenje opreme i prostorija dok se analizom ovlaštene laboratorije ne dokaže da su sprovedene učinkovite mjere pranja, čišćenja i dezinfekcije.

“Zamislite da imate svadbu u subotu ujutro, a u četvrtak u novinama pročitate da se tamo zarazila cijela svadba, da je došla inspekcija i da se ne zna šta će biti”, kaže mladoženja, prenosi “Index”.

Par još ne zna šta će biti sa depozitom koji su uplatili, čekaju sastanak s vlasnikom resorta. Mladoženja ne očekuje probleme.

Ostavite komentar: