Grčki kafić na plaži uveo liste čekanja: Turisti htjeli popiti kafu, rekli im da su šesti na redu

17.08.2023. | 17:01

U Grčkoj su izgleda odlučili da se odnos prema turistima mijenja u zavisnosti od toga je li slave svoj veliki praznik ili je ”običan dan”.

Srpski turisti su se u grupi ”Grčka grupa za turiste” požalili na odnos Grka prema njima kada je ugostiteljstvo u pitanju.

Minimum 10 evra po osobi

Naime, došli su u lokal u kojem inače piju kafu, ali, za razliku od prethodnih dana, osoblje je bilo vrlo drsko i rekli su im da ima lista čekanja, a da su oni na njoj tek šesti po redu.

– Svaki dan nas petoro u ovom baru pije kafu, ali danas smo sačekani s “listom čekanja”. Rekli su nam da smo šesti na redu i da možemo da sjednemo ako ćemo, minimum 10 evra po osobi da potrošimo – kaže jedna članica grupe Grčka – grupa za turiste.

Ona dalje objašnjava da ih je neljubazna plavuša maltene istjerala iz lokala s kafama u plastičnim čašama.

– Tražeći menadžera, šefa, došli smo do dečka koji je rekao da je od danas sezona pa je zbog toga to pravilo, a juče izgleda da nije bila sezona. Grčka koja je zaista nekad bila zemlja za preporuku za odmor definitivno ide u smjeru da je se treba izbjegavati, nažalost – zaključuje ona.

U komentarima ljudi kažu da su se susreli sa sličnim ponašanjem.

– Isti slučaj u Nea Flogiti. Restoran, živa muzika, ambijent sa srcem, konobari rade 200 na čas. Ali samo jedan čovjek uzima porudžbine. Kojom logikom je on išao, ali prednji dio restorana je izbjegavao čas i po vremena, niti ko da pita šta pijemo, niti da uzme porudžbinu za hranu. Čovjek došao sam, tjeraju ga napolje, jedva je objasnio da mu dolazi porodica i da nije sam. Hrana je bila ukusna, konobari uljudni, ali loša organizacija i gužva – stoji u jednom od komentara.

Slave praznik

Mnogi su objasnili da u očima Grka jeste “počela sezona”, jer je veliki grčki praznik i mnogi Grci su na kolektivnom godišnjem odmoru, prenosi Avaz.

– Ne branim vlasnika i osoblje kafića uopšte, baš zato ne idem na sjever u sezoni, ali eto zato je rekao da je počela sezona. Oni to tako gledaju – kaže član grupe.

Oznake: Grčka, kafić, plaža