Gradonačelnik dao znak: Buldožerom uništili 92 vozila VIDEO

Vlasti Njujorka su objavile spektakularan video u kojem buldožer gazi preko velikog broja motocikala i kvadova. Konkretno, buldožer je uništio 92 vozila: offroad motocikala i kvadova.

Na početku videa gradonačelnik Njujorka Erik Adams daje znak crno-belom kariranom zastavom te nakon toga ogroman buldožer kreće u svoj nemilosrdni pohod. Nakon što je pregazio sva vozila, buldožer se kreće unazad i još jednom ih gazi, da ne bi bilo zabune.

Ovim neobičnim i ekstremnim činom vlasti Njujorka žele da pokažu da su spremne da idu do kraja u borbi protiv off road motocikala i kvadova koji su u tom gradu zabranjeni, navodi Jutarnji.hr.

Naime, od prošle godine grad Njujork je zabranio vožnju za offroad motocikle i kvadove jer su njihovi vozači često radili nered po putevima na koji su se stanovnici sve više žalili. Vozači su uznemiravali stanare turirajući glasne motocikle, prebrzom vožnjom, vožnjom na jednom točku i vožnjom po trotoarima.

“Danas se rješavamo ovih destruktivnih vozila koja su preplavila naše ulice. Danas ćemo ih uništiti kako nikad više ne bi terorizirali naš grad. Pretvorićemo ih u metalni otpad i nakon toga reciklirati”, rekao je Adams na press konferenciji.

Iako je zabrana na snazi od prošle godine, neki vozači je nisu shvatili ozbiljno i namerno prkose zakonu. Od početka ove godine policija u Njujorku je zaplijenila više od 2.000 ilegalnih vozila. Adams je napomenuo da nisu želeli da prodaju ili doniraju zaplijenjena vozila kako se ona ne bi opet vratila na puteve grada. Dodao je da mnogi zaplijenjena vozila nisu bila registrovana, prenosi b92.

Ostavite komentar: