Frka i panika: Slon pobjegao iz cirkusa, pa se opušteno šetao gradom VIDEO

17.04.2024. | 14:42

Žitelji gradića Bute u Montani bili su svjedoci nesvakidašnjeg prizora kada je njihovim mjestom prošetao slon koji je pobjegao iz cirkusa! Frka i panika nastupili su kada je slon bez problema prošetao pored benzinske pumpe, parkinga i lokalne kockarnice dok su začuđeni prolaznici brže bolje mobilnim telefonima snimali njegov podvig.

Naučnici tvrde da slonovi nikad ne zaboravljaju, a čini se da neće ni žitelji ovog grada imajući u vidu da su slonovi egzotične životinje u ovom gradu na sjeverozapadu Sjedinjenih Država. Slonica čije je ime Viola uspjela je da pobjegne iz cirkusa Džordan, koji je na turneji po Montani od početka aprila. Vozači su snimali mobilnim telefonima slonicu za kojom su u panici tražili zaposleni u cirkusu noseći dugačak štap.

Slonica je uspjela da se provuče pored automobila na putu i uputila se ka parkingu nedaleko od pumpe prije nego što se domogla naseljenog dijela grada gdje je konačno uhvaćena, prenio je NBC Montana.

Slonica nije povrijeđena u neočekivanoj šetnji, a nije pričinila nikakvu materijalnu štetu. Lokalni novinar DJ Bauer je na društvenoj mreži Iks objavio da Viola ima 58 godina i da je porijeklom iz Azije. Pobjegla je prilikom kupanja kada se uplašila naglog kočenja kamiona.

Na internet stranici cirkusa Džordan navodi se da za danas imaju dva zakazana nastupa u gradu, jedan popodne i drugi uveče.

Organizacija za zaštitu prava životinje PЕTA navela je da se prema slonici Violi ne postupa humano i da je onda do sada bježala u tri navrata – 2010, 2014. i 2021. godine, piše Telegraf.