Fotografija sa groblja privukla pažnju: Porodica grob “zatrpala” hranom

Na društvenim mrežama, osvanuo je snimak jedne daće iz unutrašnjosti Srbije, gdje je porodica prerano preminuloj pokojnici, za dušu, na samo grobno mjesto iznijela obilje hrane, zbog čega su korisnici komentarisali kako više nalikuje švedskom stolu, nego odražavanju pomena.

Sokovi, voće, čokolade, keks, bombone, kafa, sitni kolači, torta, gibanica, povrće, sitni slatkiši, ruske salate, mesa, roštilja, pečenja, pita, hljeba i još dosta toga, našli su se na mermernoj ploči mlade preminule žene.

Oko grobnog mjesta, mogli su se vidjeti članovi porodice, koji su objedovali uzimajući hranu sa trpeze postavljene na mermernoj ploči.

Ubrzo nakon što se snimak pojavio na Tik Toku, preselio se i na ostale društvene mreže, gdje su korisnici bili zgranuti količinom hrane, ostavljajući komentare kako grob više nalikuje švedskom stolu, nego davanju pomena pokojnici, prenosi Blic.

Ipak, bilo je i onih koji su pisali kako je u nekim dijelovima Srbije vladaju ovakvi običaji, te i da porodica na ovaj način odaje počast preminulom članu.

Ostavite komentar: