Drama na nebu! Avion se vratio nakon 800 kilometara jer putnica nije htjela da stavi masku

Avion koji je poletio iz Majamija za London morao se vratiti na pistu nakon nešto više od 800 kilometara leta, zato što je putnica odbijala da se pridržava pravila o obaveznom nošenju zaštitne maske, piše “The Guardian”.

Policija je opisala kako je 40-godišnjakinja više puta odbila staviti masku, zbog čega je pilot bio prisiljen da okrene avion i vratiti se na pistu u Majamiju kako bi ona bila uhapšena.
Radnici brojnih aviokompanija tvrde kako se ovakve stvari dešavaju svaki dan, kao i da se često događa da putnici nakon upozorenja počnu prijetiti da će nauditi nekome od putnika ili članova osoblja.
Statistika pokazuje da se ovakve stvari dešavaju na, u prosjeku, oko 16 letova dnevno. Prošle godine je u medijima bila objavljena vijest o ženi koja je psovala osoblju, a zatim, krenuvši ka izlazu iz aviona, udarila majku i bebu s kojima se mimoišla. Takođe, objavljena je i vijest da je jedan putnik doslovno zalijepljen za sjedište jer je zlostavljao jednu od stjuardesa.
“Na posao idem u strahu od svega što se može dogoditi tokom leta. Nikad ne znate šta se može desiti, na koga možete naići i koliko će biti ljut. U posljednje vrijeme nailazimo na sve više takvih putnika, nije jednostavno”, rekla je jedna od stjuardesa za “The Guardian”.

Ostavite komentar: