Domišljatost u doba korone: Mladi mogu dobiti besplatnu picu ako se vakcinišu

U Velikoj Britaniji će picom pokušati motivisati mlade osobe da se vakcinišu protiv korona virusa.

Ponudiće im popuste za ovu popularnu hranu, pa i besplatne obroke, ako se vakcinišu.

Ovu aktivnost podržali su ugostitelji, kao i firme koje se bave dostavom hrane i pića, a riječ je o inicijativi Ministarstva zdravlja i socijalne politike. Primarni cilj je podstaći što više osoba mlađih od 30 godina da se vakcinišu do završetka ljeta.

Više od 90 odsto Britanaca je vakcinisano najmanje jednom dozom vakcine, dok je jednom dozom imunizovano skoro 60 odsto građana između 18 i 30 godina, podaci su nadležnih.

Ministar zdravlja Sajid Javid se zahvalio kompanijama koje su podržale ovu inicijativu, a među njima su Uber, Delivero i Pica Pilgrims. Pozvao je mlade da iskoriste ovu ponudu, prenosi Klix.

“Vakcinacija ne samo da štiti vas, one koje volite i vašu zajednicu, već pomaže i u tome da ponovo radite ono što niste mogli raditi tokom pandemije”, napomenuo je Javid.

Velika Britanija je među zemljama koje pokušavaju na različite načine podstaći ljude na vakcinaciju. Za podsjetiti je da je američki predsjednik Džo Bajden prošle sedmice pozvao centralnu i lokalne vlasti da ponude 100 dolara svakom ko se vakciniše.

Uprkos povećanju broja pozitivnih na virus, Britanci su odlučili da u potpunosti ukinu epidemiološke mjere.

Ostavite komentar: