DNK uspomene! Pravi nakit od majčinog mlijeka i pepela kućnih ljubimaca

Viki Krevatin (47) iz Begarvuda u Hemširu stvorila je svoj jedinstveni brend “Mom's Own Milk” 2013. godine nakon godina rada u svijetu finansijskih korporacija.

Njena firma  izrađuje nakit koristeći majčino mlijeko, dječju kosu, pepeo od kućnih ljubimaca, pa čak i posteljicu za kupce koji žele svoje dragocjene trenutke nositi kao modne dodatke.

Prigodni nakit košta između 250 i 320 KM, a izrađuje se pojedinačno za svakog kupca širom svijeta. Viki, koja je mama devetogodišnjeg Džesija, odlučila je pokrenuti ovaj posao stvaranja DNK-uspomena nakon svog ličnog iskustva s dojenjem.

Priznaje da za svoj jedinstveni nakit često dobija niz različitih komentara – neki ljudi misle da je nakit vizuelno upečatljiv, nekima je ‘odvratan’, dok kod drugih pobuđuje zanimanje. Kada je dobila sina, Viki je shvatila da želi provesti svaki trenutak s njim i da se ne može vratiti na svoj posao jer je njenom sinu dijagnostifikovan ozbiljan ADHD.

Kako je Džesi postajao stariji, ona je počela tražiti načine da se zaokupi, a da i dalje uživa u vremenu s njim.

“Biti toliko blizu Džesiju od rođenja, vidjeti svaki dio njegovog razvoja i gledati ga kako napreduje bilo je iskustvo koje mi je promijenilo život. Naša veza je bila sve jača, a dojenje je na kraju postalo katalizator naše veze i razlog osnivanja mog brenda”, rekla je Viki koja je prvo htjela da kupi nakit od majčinog mlijeka, ali tada je to bilo novo na tržištu i vrijeme čekanja je bilo između šest do 24 mjeseca.

Ona je bila nestrpljiva i zato je sama odlučila izrađivati takav nakit. Njena marka je sada postala vodeća za biorazgradiv ekološki prihvatljiv stakleni nakit i uspomene od majčinog mlijeka u Velikoj Britaniji i svijetu.

U ponudi imaju kremirani nakit izrađen pomoću pepela voljenog prijatelja, člana porodice ili kućnog ljubimca, kao i prigodne uspomene koje sadrže kosu, posteljicu, zube, vjenčano cvijeće, pijesak sa grobnog ili omiljenog mjesta.

“Svojim brendom željela sam da simbolizujem vrijeme, ljubav, kritiku, suze, radost i sve ostalo povezano s dojenjem”, rekla je Viki, a prenosi, 24sata.hr.

Ostavite komentar: