Djed Mraz postoji ‒ živi na sjeveru Finske

Legenda o Djeda Mrazu je rođena iz magične ljepote Laponije u Finskoj. To je ono mjesto koje žele da posjete sva djeca kako bi se srela sa pravim Djeda Mrazom. Na tu adresu deca šalju pisma sa novogodišnjim željama.

Djed Mraz postoji ‒ živi na sjeveru Finske, bar po mišljenju turista koji dolaze sa svih strana svijeta da posjete selo Rovanijemi.

Prvi čarter-let je još davne 1984. godine doveo turiste iz Velike Britanije u Rovanijemi. S vremenom je to mjesto postalo prava atrakcija a od 2010. godine je i zvanična rezidencija Deda Mraza. Od tada turisti iz cijelog sveta hrle u čarobno finsko selo ne bi li doživjeli dijelić nesvakidašnje novogodišnje čarolije.

Tamo nema trikova ni komercijalnih dekoracija. To je samo autentično prirodno okruženje gdje vas savladaju najdivnije emocije koje prate ovo putovanje. Magični pejzaži Laponije začinjeni neverovatnom dečjom radošću, daju ovom putovanju atmosferu koja zadivljuje čak i one koji ne vjeruju u novogodišnja čuda.

Kako to i dolikuje, tokom ovakvih posjeta, Djed Mraz dočekuje goste koji pristižu u Arktički krug. On pokazuje dio svoje čarobne kuće, biblioteke, radnu sobu i mesto gdje se sreće sa željama iz cijelog svijeta, mjesto gdje pristižu pisma malih obožavalaca.

Mnogo je onih koji se pitaju šta je želja Djeda Mraza kada on svima ispunjava želje a odgovor smo dobili direktno iz Laponije: njegova je želja da svi budu srećni i nasmijani.

Ako nam ne vjerujete i želite da provjerite da li Djed Mraz zaista postoji, slobodno posjetite Laponiju, mnogobrojne fotografije sa ovog magičnog putovanja svjedoče o tome da nas on tamo čeka…

 

Izvor:(RTS)

 

Ostavite komentar: