“Diskretan” stan u Banjaluci! Naoružajte se strpljenjem, pročitajte oglas do kraja i smijte se do suza FOTO

Na internet stranicama za oglašavanje nema čega nema. Ali bukvalno.

Oni koji imaju običaj da uz kaficu, ili u potrazi za kupovinom-iznajmljivanjem stana, automobila, ili nekih drugih potrepština, prelistaju ove stranice, nerijetko imaju priliku da se pozitivno iznenade ili pak šokiraju onim što vide. Desi se, s vremena na vrijeme, i to da se slatko nasmiju.

U prilog tome govori urnebesan oglas za iznajmljivanje stana. Oni koji imaju vremena, a i živaca da ovaj oglas “prelistaju” do kraja, sasvim sigurno neće zažaliti. Ko bi rekao da jedan sasvim običan oglas može da popravi dan. Ali, ipak može.

“Iznajmljujem diskretan, moderan, namješten stan u centru grada, na top lokaciji – obavezno pročitati pod detaljno”. Stoji to na početku hit ispisa o iznajmljivanju stana na internet stranici olx.ba, a onda slijede oni duhovitiji detalji. Cijena iznajmljivanja, kako je napisao “kreativni izdavač” je 200 KM.

“Samo za ozbiljne, odgovorne osobe koje razumiju da povjerenje, sigurnost, diskrecija i apsolutni mentalni mir nemaju cijenu, i koji pročitaju ponudu do kraja. Dugačka jeste, ali je vrlo značajna. Broj ograničen.

Normalna ste (relativno) osoba, koja vodi ozbiljan, dinamičan život (ili pak ne), ispunjen poslovnim izazovima, porodičnim obavezama, po(di)gnute glave ste preuzeli ulogu koju vam je društvo namjenilo, posao, kuća, žena/muž, karijera, sitna djeca, i nosite se s tim, nekako…jer to se od vas očekuje…ali da li je to zaista kraj vašeg emotivnog života?

Umjesto da se pomirite sa učmalošću i neizbježnom predvidivošću života koji vam je nametnut, i osjećajući da od njega zaslužujete više, da se još jednom osjetite živim, potrebnim i željenim – težili ste i ostvarili nova, uzbudljiva  poznanstva. Vremenom, ta poznanstva prerasla su u sve češće razgovore, barijere su padale, teme su postajale sve otvorenije i intimnije, uz poneki prijateljski dodir, sve češću, goruću želju da ih i dalje gajite, razvijate i ponavljate. Ono što ste nekada mislili da su samo bezazlene iskrice u pogledu, rasplamsale su se u nezaustavljivi šumski požar romanse, strasti i požude.

Ušli ste rizično u tajnu, zabranjenu vezu. Znate da je opasno, da ste na tankom ledu, znate da “nije u redu”, ali ne možete protiv sebe, osjećate nekontrolisano uzbuđenje i treperite od želje. Poletjećete od leptirića u stomaku, i krivi koja juri u prepone na samu pomisao da ste zajedno. Niko ne smije da zna. Ne smijete da dozvolite da zbog ove veze, koliko god opijajuća bila, upropastite sve za šta ste tako dugo i  mučno radili, rizikujete život u koji ste toliko toga uložili, kredite, posao, imidž, pa ako baš mora i ono famozno – “sta će reći narod”. Ne, to ne može.

Uspjeli ste da se iskradete tek na nekoliko sati, i to uz ogroman rizik, dogovorili ste da se vidite jer morate da se stopite u jedno, da strasti preuzmu kontrolu, toliko ste se dugo čekali, prosto ćete da poludite ako se nešto hitno ne desi. Super, i šta sad?

Kod sebe ne možete…kod njega/nje takođe. Hoteli i moteli su suviše rizični. Neko će vas prepoznati, tražiće vam dokumenta, da ništa drugo morare da platite, svijet je mali, svaki izgovor zašto uzimate sobu u hotelu u svom gradu u 3 popodne pada u vodu.

Auto…uzbuljivo, odvažno, mladalački…OK, ali gdje naći miran, diskretan parking ili šumski zavučetak, bez kamera i radoznalih očiju? U gradu nema šanse, i tako ima previše auta po stanovniku u ovoj džungli na asfaltu…možda negdje prema Slatini, ali šta ako nam naleti neka snajka u lovu na gljive po šumi? Nenenene…

Pretražujete po PIK svaki oglas za stan-na-dan. Tražite i da je blizu i da je povoljan i da nije u kući. Zovete par brojeva, niko se ne javlja. Zovete ponovo, kažu vam da nemaju slobodno, nazovite sutra ili sljedeće sedmice. Da, baš. Onda se tek sjetite, pa ne mogu da zovem sa svog telefona, možda me ta osoba zna? Šta onda? Nema veze, nije grad toliko mali. Neće valjda da mi traže dokumente…ali hoće. I oni će da traže ličnu kartu da se osiguraju za svaki slučaj. Ne možete svakome da iznajmite stan ovih dana. Pogotovo na dnevni odmor. Tri sata…možda može, ako se pravimo mutavi kao da niko ne zna da je “dnevni odmor” eufemizam za seks.

Čak i da neka ćorava bakica izdaje stan za 30KM, opet izmišljaj kako ti dolaze prijatelji iz Beograda ili poslovni partner iz Beča, dok se ne upetljaš skroz pa počne da te davi slikama unuka, a gdje ti sine/ćero radiš, a odakle si, pa na kraju umjesto da igraš horizontalni mambo sa svojom tajnom izabranicom/izabranikom vi razmjenjujete recepte sa bakom što iznajmljuje stan, samo da ne budete sumnjivi.

I na kraju sve to nekako i izganjate, zagrizete metak i rizikujete…sve je fantazija, kao iz snova, sve o čemu ste maštali, seks ludilo, orgazmi se više ne broje, napunili ste baterije, otvorili sve ventile, kao nikada do sad osjećate se divlje i fantastično, jedva čekate da ponovite iskustvo…i tri dana kasnije spremate se za krevet u svojoj kući i zove vas neko sa nepoznatog broja, a vas oblije hladan znoj…

Ako je to nešto sa čim možete da se nosite – bravo za vas – i onda ovaj oglas definitivno nije za vas.

Ako ste pak svjesni koliki rizik nosi želja da uživate u životu sa druge strane društvenih i moralnih normi, onda čitajte dalje”, piše između ostalog u ovom opšironom, ali nimalo dosadnom oglasu.

Ostavite komentar: