Da li ste znali da čudesna konstrukcija piramida ima nevjerovatna svojstva? VIDEO

19.08.2020. | 21:10

O piramidama, ma kako to čudno zvučalo, ne znamo skoro ništa! Počevši od toga kako su napravljene, ko ih je i zašto napravio. Koja im je funkcija. Sve što moderna nauka tvrdi i dalje je pod velom misterije, sa puno pitanja na koja niko nema prave odgovore. Sve su manje više činjenice koje samo još više produbljuju misteriju staru koliko i piramide.

Ali, da li ste znali za jedan zanimljiv eksperiment koji se u doba SSSR-a, s kraja četrdesetih godina prošlog vijeka, obavljao na jednom institutu i koji je trebalo da dokaže “posebna svojstva piramida”, preciznije rečeno oblika piramida.

Na ideju su, priča kaže, tamošnji naučnici došli posmatrajući strukturu Velike piramide u Gizi, kao i svih onih koje su pravljene tako da im je visina jednaka dužini stranice a da dvije strane moraju biti potpuno paralelne sa sjeverom i jugom…

Uočili su da je odaja u kojoj je bilo smješteno tijelo faraona uvijek na istom mjestu. Proučili su i informacije da je u pojedinim odajama pronađeno sjemenje biljaka, osušeno lišće savršeno očuvano, da na srebru, zlatu nije bilo nikakve patine…

Uz sve to dodali su istraživači i tada već brojne spekulacije koje su tvrdile da ukoliko na primjer stavite žilet u vjernu rekonstrukciju piramide iz Gize, na mjesto gdje je sahranjen faraon, žileće se naoštriti. Tvrdilo se da mlijeko ne može da se pokvari u pakovanju oblika piramide i da se samo lagano pretvori u jogurt.

Pisalo se u tim kvazi-naučnim radovima, većinom na Zapadu, da ako u posudu oblika piramide stavite srebrni nakit, novac, da će poslije izvjesnog vremena postati sjajni kao izglancani. Većina namirnica stavljenih u piramidu neće se pokvariti već samo sasušiti. Cvijeće koje je stavljeno u piramidu trajaće mnogo duže nego u vazi, a kada se osuši izgledaće kao kada je bilo svježe, neće se sparušiti. Zagađena voda poslije izvjesnog vremena u piramidi postaje pitka, a sjeme klija znatno brže nego inače, čak i bez zalivanja! Sve su to imali sovjetski naučnici da provjere.

Navodno, eksperiment je trajao nekoliko godina. Na kraju, kada je predstavljao rezultate eksperimenta, jedan od rukovodilaca projekta je tadašnjim šefovima, jednostavno rekao:

– Nismo uspjeli ništa da dokažemo. Ali, trebalo bi praviti piramide!

Nedugo zatim na tržištu Evrope i SAD pojavio oštrač žileta u obliku piramide, a švedska kompanija preplavila je tržište svojim proizvodom u obliku piramide u kojoj se prodavalo mlijeko, jogurt…

Za pojedine bogate ljude pravljene su posebne piramide u kojima su satima boravili. Neki čak tvrde da su im izliječile zubobolje, migrene. Pa i znatno teže bolesti.

 

Izvor:(Novosti.rs)

 

 

Oznake: oblik, Piramide