Čudna pravila! Članovi kraljevske porodice ni tajno ne mogu da urade ove stvari

Svečanosti članova kraljevske porodice Vilijama, Kejt, Megan, i Harija mnogo su glamuroznije od onih na koje smo mi navikli.

Ipak uz otmjene haljine, i ukusnu hranu, dolazi i mnoštvo pravila koje članovi kraljevske porodice moraju da poštuju. Neka pravila su prilično očigledna, poput pravilnog držanja pribora za jelo, ali postoje i ona koja su manje poznata.

Zapravo, ispostavlja se da članovi kraljevske porodice ne mogu otići krišom ni u toalet, a da prethodno ne učine nekoliko stvari.

Članovi kraljevske porodice ne mogu “otvoreno” iskazati svoje namjere. Umjesto toga- potrebno je da kažu samo “izvinite”, i da napuste prostoriju. To je prilično jednostavno.

Ali, ako žele da im nešto od hrane ostane pri dolasku iz toaleta, moraju da urade sljedeću stvar.

Ako nisu završili sa jelom, neophodno je da “ukrste” nož i viljušku. To je pokazatelj da će sa obrkom nastaviti nakon povratka. Ljudi iz njihovog okruženja takođe im pomažu dok su odsutni, sugerišući osoblju da još uvijek nisu završili večeru. Ako su, ipak, završili sa jelom prije odlaska u toalet, svoj pribor u tanjiru moraju ostaviti pod uglom.

Naravno, uvijek je jednostavnije sačekati završetak večere, kada se bez prethodne najave jednostavno može otići do toaleta.

Ostavite komentar: