Čista laž!? Južnoafrikanka ipak nije rodila deset beba, muž je optužio za prevaru

Priča o ženi iz Južne Afrike koja je, kako je tvrdila, rodila deset beba ispostavila se kao čista laž, a utvrdila je zvanična istraga.

Naime, tridesetsedmogodišnja Gosiame Sithole tvrdila je da je rodila sedam dječaka i tri djevojčice u Pretoriji. Međutim, njen muž Teboho Tsotetsi izjavio je da još nije vidio novorođenčad te optužio suprugu da je izmislila priču kako bi profitirala.

Razotkrivena prevara

Tada su nastale sumnje u njenu priču, a Sithole je zatim smještena u psihijatrijsku bolnicu. Prevara je razotkrivena nakon što su zvaničnici vlade proveli istragu i saznali da ljekari u bolnici Tembisa nisu zabilježili porođaj s deset beba.

U saopštenju lokalnih vlasti ne otkrivaju se razlozi zašto je žena izmislila priču o rođenju desetorki.

“Ustanovljeno je da ona uopće nije bila trudna nedavno”, istakli su istražitelji.

Slučaj nebrige

Portal Pretorija Njuz je objavio da se Sithol porodila 7. juna u lokalnoj bolnici Stiv Biko, a da osoblje bolnice nije bilo pripremljeno. Medij je optužio bolnicu i lokalne zdravstvene vlasti da pokušavaju zataškati slučaj nebrige.

“Ove optužbe su netačne i neutemeljene i služe da se naruši dobar ugled bolnice i lokalnih vlasti”, navodi se u saopštnju nadležnih.

Lokalna vlast najavila je i da će preduzeti pravne korake protiv Pijeta Rapmpedija glavnog i odgovornog urednika Pretorija Njuz. On se izvinio jer nije provjerio tvrdnje Gosiame Sithole, što je po načelima profesije morao uraditi. Ovu priču prenijeli su svi svjetski mediji, piše Avaz.

Ostavite komentar: