Bez moljakanja i naređivanja: Želite da vaša djeca jedu povrće – ova mama ima rješenje

Za roditelje izbirljive djece ne postoji ništa teže nego da natjeraju mališane da jedu svježe voće i povrće.

Ali jedna mama je smislila genijalan trik da natjera svoju djecu da jedu zdrave grickalice i tako je lagan da će ga mnogi roditelji odmah primijeniti.

“Evo mog trika da natjeram djecu da jedu svježe povrće”, ispričala je mama koja se na TikToku predstavlja kao AdAmi.

U video-snimku koji je podijelila na ovoj društvenoj mreži vidi se kako uzima papriku isječenu na komade.

“Samo priđem djetetu i počnem da grickam papriku, a onda neobavezno pitam šta radi dok gestikuliram sa paprikom u rukama. Dok sin igra igrice, ja u lijevoj ruci držim komadić paprike koji grickam, a u desnoj koja je bliže njemu držim paprike. Na polovini razgovora ponudim mu papriku i on je prihvati, iako u bilo kojoj drugoj situaciji to ne bi uradio”, priča ona.

Ova visprena mama isti trik primijenila je i kod svojih kćerki – ušla je u njihovu sobu i počela da ćaska sa nima dok je grickala papriku.

“Ubrzo, moje djevojčice uzele su mi štapiće paprike iz ruke”, sa zadovoljstvom je podijelila AdAmi trik koji je kod djece “upalio” bez moljakanja ili naređivanja da jedu svježe povrće.

 

@adamyfam How we get our kids to eat their vegetables… right after they finished saying they weren’t hungry! #kids #vegitables #hack #health ♬ original sound – AdAmy


Njen video pogledalo je više od 2,2 miliona ljudi. Roditelji su oduševljeni s kakvom lakoćom je ova mama uspjela da ubijedi djecu da se hrane zdravo.

“Očigledno je da hrana ima bolji ukus iz ruku vaše mame i van njenog tanjira”, prokomentarisao je jedan korisnik TikToka.

“Nikada u životu nisam više želio da pojedem papriku nego sada”, napisao je drugi pratilac.

“Kao dijetetičaru apsolutno mi se dopalo ovo pozitivno modeliranje hrane”, napisao je treći. Jedna mama zapazila je da nijedno od troje djece nije odgurnulo visprenu mamu dok je sjedila pokraj njih.

“U vašoj porodici vlada opuštena i gostoljubiva atmosfera. Sviđa mi se, to je dokaz da je vaša porodica puna ljubavi”, glasio je njen komentar, prenosi “Telegraf.rs”.

Ostavite komentar: