Avantura u znak sjećanja na suprugu! Biciklom namjerava da prevali više od 5.000 kilometara

20.04.2023. | 19:00

Boranin Zoran Stanković sutra će započeti svoje nezaboravno putovanje od Bora do Španije, Portugalije i Italije.

Njegova namjera je da biciklom prevali više od 5.000 kilometara i prođe kroz nekoliko evropskih zemalja, uključujući Hrvatsku, Sloveniju, Portugaliju, Španiju i Italiju. Putovanje će trajati oko četiri mjeseca, a Zoran se nada da će svojom avanturom inspirisati druge da ostvare svoje snove.

Ideja o putovanju biciklom do Lisabona u Portugaliji rodila se prošle godine kada mu je preminula supruga. Kako kaže, ovo putovanje je posvećeno njoj, jer su najljepše dane svog zajedničkog života proveli upravo u Lisabonu. Zoran je dobio podršku svojih prijatelja i sponzora, koji su mu pomogli da se pripremi za ovu avanturu.

Zoran će preći kroz različite vrste terena, uključujući planinske prevoje i ravnice, što će biti veliki izazov. Međutim, on je uvjeren da će uspješno završiti svoje putovanje, uz dobro zdravlje i lijepo vrijeme.

Tokom putovanja, Zoran će na svom blogu objavljivati tekstove i fotografije, tako da će njegovi prijatelji i pratitelji moći da prate njegovu avanturu.

“U Lisabonu smo moja supruga i ja proveli najljepše dane svog zajedničkog života, ni najmanju dilemu oko toga nismo imali. Čak smo imali plan, koji eto, nismo stigli da realizujemo: da kad odemo u penziju prodamo sve što imamo, kupimo najmanju garsonjeru na obodu Lisabona (za više ne bismo mogli da skupimo, svakako), tamo provedemo ostatak života i da nam pepeo prospu u rijeku Taho.

Odgovor na drugo pitanje je možda malo komplikovaniji i ovo što ću sada reći jeste samo dio. Ostalo ću da razjasnim kroz naredne tekstove, jer za mene, ogromne su prednosti putovanja biciklom u odnosu na druga prevozna sredstva. Negdje u aprilu prošle godine, kada sam prvi put poslije tridesetak godina sjeo na bicikl, imao sam bukvalno osjećaj da letim. Vozio sam gradom i čudio se kako niko ne pokazuje prstom na mene, zar je moguće da ne vide da letim? Naravno, fleš je poslije nekog vremena prošao i kada sam sjeo u baštu kafića da se napijem hladne vode i umijem istom, palo mi je na pamet da su i mnogi pored kojih sam prolazio letjeli na svoj način, a ja to nisam primijetio”, napisao je Zoran na svom blogu, pišu Borske novine.