“Ako ovo ne uspije, ne znam šta će”: Nude besplatno pivo kako bi ohrabrili ljude da se vakcinišu

Mikropivara u Buffalu u New Yorku nudi besplatno pivo kako bi ohrabrila kupce koji oklijevaju primiti vakcinu da se odluče na taj korak u lokalnim vakcinacijskim centrima, a program je postigao izuzetan uspjeh.

Zdravstveni odjel okruga Erie i dvije lokalne pivare, sklopile su ovaj dogovor jer, kako piše Guardian, mnoge regije širom SAD-a bilježe nagli pad potražnje za vakcinama.

Prema tom planu, posjetiocima se nudi vakcina protiv koronavirusa Moderna sa besplatnom čašom od litre i kuponom za piće koje je odabrala vakcinisana osoba. Drugo piće dolazi sa drugom dozom četiri sedmice kasnije.

“Evo dobrog poticaja. Ako ovo ne uspije, ne znam šta će”, rekao je prošle sedmice izvršni direktor okruga Erie Mark Poloncarz za Buffalo News.

Poloncarz je pokazao sliku Homera Simpsona s bocom piva. “Važno je se vakcinisati, a ako treba pivo za to, to je u redu. Ovo je Buffalo. Mi volimo naše pivo.”, rekao je.

Nekoliko sati nakon pokretanja programa vakcinisano je oko 100 ljudi.

“Danas ćemo vakcinisati više ljudi prvom dozom na našim klinikama nego što je to većina naših klinika uradila u čitavoj prošloj sedmici zajedno. To je bio uspjeh. Mislili smo da bi to bilo prilično dobro, ali sada vidimo rezultate”, rekao je Poloncarz.

 

Ostavite komentar: