Zvijezda se pridružuje protestu: Kim Kardšijan odlučila da ukloni Instagram i Fejsbuk naloge

Kim Kardašijan kaže da će “zamrznuti” svoje Instagram i Fejsbuk naloge jer te platforme “dozvoljavaju širenje mržnje, propagande i dezinformacija”.

U utorak je zvijezda “U korak sa Kardašijanovima” objavila da namjerava da se pridruži protestu nastalom u kampanji “Prestanite da mrzite zbog profita na Tviteru”.

“Volim što mogu da se direktno povežem sa vama putem Instagrama i Fejsbuka, ali ne mogu da sjedim i ćutim dok se na ovim paltformama i dalje širi mržnja, propaganda i dezinformacije – koje su kreirale grupe da bi unijele razdor i razdvojile Ameriku – koje samo čekaju da preduzmu korake nakon što ljudi stradaju”, napisala je ona.

“Dezinformacije koje se dijele na društvenim mrežama imaju ozbiljan uticaj na naše izbore i podrivaju našu demokratiju. Molim vas, pridružite mi se sutra kada ću privremeno ugasiti svoj Instagram i FB nalog kako bih poručila Fejsbuku #StopHateForProfit” (Prestanite da širite mržnju zbog profita).

Kardašijanka (39) je zaključila da Tviter ne podstiče svoje sljedbenike da saznaju više o tome “kako da sačuvaju istinu”. Prema kampanji, koja sebe opisuje kao “tekuću kampanju koja drži da su kompanije odgovorne za širenje mržnje na svojim platformama”, dvadesetčetvoročasovno “zamrzavanje” je dio njihove “nedjelje akcije” i održaće se 16. septembra.

“Sve veći broj pojedinaca najavljuje da će se pridružiti kampanji ‘Stop mržnji zbog profita’ na nedjelju dana u akciji koja počinje u ponedjeljak, 14. septembra”, navodi se u kampanji.

Ostavite komentar: