Zvanično saopštenje porodice Šaulić: Na dostojanstven način smo se oprostili od našeg supruga, oca, dede…

Legendarni pjevač narodne muzike Šaban Šaulić (68) poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, u blizu grada Bilefelda u Njemačkoj.

Povodom tragične smrti čuvenog muzičara porodica Šaulić je izdala zvanično saopštenje koje prenosimo u cjelosti.

Porodica Šaulić želi da se u ovim teškim trenucima zahvali na bezrezervnoj podršci i pomoći Predsedniku RS Aleksandru Vučiću, Ministru spoljnih poslova i potpredsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću, ministru odbrane Aleksandru Vulinu, Generalnom konzulu u Dizeldorfu Branislavi Perin, predsedniku Skupštine grada Beograda Nikoli Nikodijeviću, zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću, Generalnom konzulu u Frankfurtu Branislavu Radovanoviću, Predsedništvu i Vladi Republike Srbije, svom osoblju konzulata u Dizeldorfu, Skupštini grada Beograda, kancelariji Gradonačelnika i svim zvaničnicima koji su nam uputili reči podrške.

– Zahvaljujemo se klinici u Bilefeldu zbog napora i svestrano pružene pomoći u pokušaju spasavanja života, policiji grada Bilefelda koja nam je neprekidno bila na raspolaganju informacijama, zvaničnicima pokrajine Severna Rajna Vestfalija na pomoći, kao i državnom tužiocu koji je omogućio porodici da u toku obukcionog postupka ipak vidi telo i oprosti se na dostojanstveni način od našeg supruga, oca, dede i nikada prežaljenog velikog čoveka i umetnika Šabana Šaulića – stoji u saopštenju.

Tragično nastradali kralj folka, kako ga u narodu najčešće nazivaju, iz braka sa Gordanom ima troje djece – ćerke Ildu i Sanelu i sina Mihajla, a iz vanbračne veze ima sina Roberta.

Šaulić će biti sahranjen u petak, 22. februara u Beogradu. Komemoracija pokojnom velikanu narodne muzike biće održana u 11 časova u Skupštini grada Beograda, u velikoj sali.

Porodica će saučešća primati od 13.30 časova u kapeli na Novom groblju. Sahrana je u 14.30 na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.

Promjena termina su moguće u zavisnosti od rezultata obdukcije.

 

Izvor:(Gloria.rs)

 Ostavite komentar: