Željko Samardžić ima problem sa štitnom žlijezdom: Svako jutro popijem po jednu tableticu

Pjevač Željko Samardžić je prije osam godina saznao da ima probleme sa štitnom žlijezdom, zbog čega su mu ljekari savjetovali da promijeni način života i da se posveti svom zdravlju.

On je to poslušao i počeo više da brine o sebi, a sada govori i kako se nosi sa bolešću.

“To je jedna autoimuna bolest štitne žlijezde koja stvara povremene probleme, ali čim sam krenuo sa redovnim terapijama, onda je sve u redu. Svako jutro popijem po jednu tableticu i to je to. Žene uglavnom obolijevaju od te bolesti, ali eto, mene je zadesilo i nosim se sa tim kako znam i umijem. Kasnije sam saznao da dosta mojih prijatelja ima Hašimoto sindrom, a ja sam ga imao dugo a da to nisam ni znao”, rekao je Željko.

Za Željkom su ludjele mnoge žene, a brkovi koje je nedavno nosio iznenadili su mnoge. Pjevač tvrdi da mu je taj imidž bio vrlo interesantan, ali je morao da ih se riješi iz zdravstvenih razloga.

“Brkovi su otišli, a možda se jednog dana vrate. Bilo je interesantno, a onda sam imao nekih problema sa kožom, pa mi je smetalo brijanje. Sada kad gledam te slike, moram da kažem da su me poprilično ostarili”, rekao je pjevač kroz osmijeh.

Željko i njegova supruga Maja su u braku 44 godine, a evo kako je ona gledala na njegovu promjenu imidža.

“Supruga je dobila novog muža poslije 40 godina braka (smijeh). Maja i ja smo već 44 godine u braku i, ako bog da, da doživimo i 50 godina, da proslavimo zlatnu svadbu”.

Ostavite komentar: