Zbog krađe glasova prijavio 9 osoba: Aca Lukas kao organizatore kriminalne grupe označio rukovodioce RTS

Folk pjevač Aca Lukas i njegov menadžer Saša Mirković, koji su u srijedu podnijeli krivične prijave Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića, urednice Zabavnog programa Olivere Kovačević i sedmoro članova žirija – Nede Ukraden, Une Senić, Vladimira Nikolova, Slobodana Markovića, Dragana Ilića Ilketa (finale), kao i Željka Vasića i Tijane Milošević (polufinalne večeri), zbog trgovine uticajem i dogovaranja rezultata takmičenja “Pjesma za Evroviziju”, kao organizatore kriminalne grupe označili su Bujoševića i Kovačevićevu.

Lukas i Mirković su juče, za “Novosti”, potvrdili da su svi gore navedeni prijavljeni za trgovinu uticajem, za šta je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina, dok su protiv Bujoševića, Kovačevićeve i Ukradenove podnijete i krivične prijave za dogovaranje rezultata takmičenja nacionalnog izbora za predstavnika na “Evrosongu”. Za to djelo zaprećena je zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do tri godine, kao i novčana kazna.
I tu nije kraj. Lukas i Mirković najavljuju da će proširiti krivičnu prijavu Tužilaštvu za privredni kriminal protiv odgovornog lica, kompanije “Komtrejd sistem integrejšen”, koja je bila zadužena za obradu SMS glasova koje je publika slala, zbog krađe i prekrajanja rezultata SMS glasova, pišu “Novosti“.

Podsjetimo, RTS je ranije saopštio da softver zbraja glasove automatski, bez mogućnosti da ljudski faktor utiče na broj poslatih SMS poruka i krajnji rezultat glasanja, najavivši tada da će zbog navedenih optužbi podnijeti tužbu protiv Ace Lukasa. I kompanija “Komtrejd” se tada oglasila saopštenjem, navevši da je glasanje bilo regularno i transparentno.

– Nisu tačni navodi pojedinih medija da smo tužili samo tri člana žirija iz finalne večeri – kategoričan je Lukas.

– Tužili smo svih pet članova, plus dva člana žirija iz polufinalnih večeri jer, kako je navedeno u prijavi, po nalogu Bujoševića i Kovačevićeve nisu glasali za mene, i to iz ličnih razloga i nesuglasica.

– Naveli smo i da su uticali na glasove dobijene od publike SMS porukama, tako što su objavili lažne rezultate glasanja, imajući u vidu da je glasanje bilo neregularno.

Inače, Lukas je juče na insta-storiju objavio snimak najboljih drugarica – naše evrovizijske predstavnice Konstrakte i novinarke Une Senić, uz tekst:

– Od najbolje drugarice 12 poena! Ko je formirao žiri i bavio se namještanjem i krađom SMS poruka koje treba da idu u humanitarne svrhe? Odgovor će pronaći Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Čelnici Javnog servisa juče se nisu oglašavali povodom krivičnih prijava koje je podnio Lukas.

SUTRA NOVA PJESMA “POKIDAN”

Lukas je, uprkos tome što nije postao predstavnik Srbije na “Evrosongu” u Torinu, ipak profitirao od učešća na takmičenju “Pjesma za Evroviziju”, na kom je zauzeo peto mjesto sa baladom “Oskar”. Osim što mu ponude za nastupe stižu iz časa u čas, folker je za 14. april zakazao veliki beogradski koncert u “Štark areni”, a za sutra je najavio novo iznenađenje za vjerne obožavaoce.

– Sutra u 13 časova, na mom jutjub-kanalu biće premijerno prikazan spot za novu pjesmu “Pokidan” – rekao nam je Lukas.

 

 

Ostavite komentar: