Zanimljiva priča o popularnom hitu: Ceca je pjesmu “Isuse” snimila prije 24 godine, a evo ko ju je prvi otpjevao

Pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović iza sebe ima veliki broj hitova, a gotovo za svaku pjesmu postoji posebna priča o tome kako je nastala.

Od toga da su neke pjesme posvećene njenoj djeci, preko toga da joj je Dino Merlin poklonio “Beograd”, da su “Kukavicu” odbile mnoge pjevačice, do toga da je numera “Idi dok si mlad” bila namijenjena Vesni Zmijanac, kao i to da dio u pjesmi “Didule” nije htjela da otpjeva, ali je poslije mnogo ubjeđivanja ipak pristala.

Dvadesetčetiri godine nakon objavljivanja hita “Isuse”, otkriveno je da je ova numera, sa albuma “Emotivna luda” iz 1996. godine, bila pjesma koju je otpjevao Oliver Mandić ali je nikada nije objavio.

Naime, Oliver je krajem 1989. godine snimio tu numeru, želeći da je objavi na svom albumu, ali je poslije mnogo razmišljanja ipak odustao, piše Blic.

U to vrijeme Marina Tucaković radila je album za Cecu, te je ponudila najpopularnijoj pejvačici tog doba da je otpjeva. Ceci se odmah dopala i pristala je, a Marina je potom napisala tekst, dok je muziku radio Oliver Mandić.

To je bio Cecin osmi album, a urednik na albumu bio je Kornelije Kovač. Muzički kritičari tog vremena su govorili da Ceca posjeduje izuzetno emotivan glas, te ozbiljne tekstove i pjesme koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Komentarisali su da je definitivno sazrela i kao žena i kao pjevač, što njenoj interpretaciji daje jednu posebnu crtu emotivnog naboja.

Najpoznatije balade sa ovog albuma su “Rođen sa greškom”, “Mrtvo more” i “Ličiš na moga oca”, a svakako najveći hitovi, koji se i danas slušaju podjednakim intenzitetom, su “Neodoljiv, neumoljiv”, “Doktor”, “Isuse” i “Kad bi bio ranjen”. Album je prodat u tiražu od 210.000 primjeraka.

Ostavite komentar: