Vitni Hjuston se godinama borila sa porocima, a na kraju pronađena mrtva u kadi

Čuvena pjevačica danas bi napunila 59 godina, a preminula je prije 10 godina usljed davljenja u kadi izazvanog prekomjernom upotrebom kokaina.

Vitni Hjuston je prema Ginisovoj knjizi rekorda bila pjevačica sa najviše nagrada.

Tokom svoje bogate karijere dobila je preko 400 priznanja, uključujući dvije nagrade Emi i šest Gremija. Iako je mlada preminula, stigla je da proda preko 200 miliona ploča i singlova.

Rođena je 1963. godine u Nju Džerziju, u muzičkoj porodici. Naime, njena majka Sisi Hjuston takođe se bavila muzikom, a tetka joj je bila čuvena Areta Frenklin.

Prvi nastup je imala već sa 14 godina sa svojom majkom, a potom je sa grupom Majkla Zegera snimila pjesmu “Life is Party”.

Njen talenat među prvima je spoznao producent Klajv Dejvison koji je vjerovao da će se Vitni vinuti u zvijezde.

Već sa prvim albumom koji je snimila 1985. godine dobila je i prvu Gremi nagradu. Odmah je postala velika zvijezda, a debitantski album koji je nosio njeno ime, planetarno popularan.

Njena popularnost tokom osamdesetih i devedestih godina je bila tolika da je dospjela i na Forbsovu listu najbogatijih žena svijeta. Međutim, iako je tokom osamdesetih bila veoma popularna i postala jedina crna žena koja je uspjela da postigne toliki uspjeh, njen put nije bio baš lak.

Naime, njen ljubavni život bio je veoma buran. Nakon turbulentnh veza sa glumcem Edijem Marfijem i ragbistom Rendijem Koniganom, upoznala je Bobija Brauna, prenosi Nova.rs.

Nakon tri godine zabavljanja, 1992. godine postao Bobi Braun njih dvoje su se vjenčali. Iste godine snimila je svoj najveći hit “I will always love you”, koji je napisla američka kantautorka i pjevačica Doli Parton, a Vitni je otpjevala za potrebe snimanja filma “The Bodyguard”. Već sljedeće godine Vitni i Bobi postali su roditelji ćerke Bobi Kristine Hjuston Braun.

Bobi je iza sebe imao problematičnu prošlost, on je proveo tri mjeseca u zatvoru nakon što je optužen za krađu automobila. Bila je primjetna promjena ponašanja i kod pjevačice.

Medijima su počele da kruže priče o njenom gubitku kilaže, neodgovornom ponašanju, a sve više se pričalo i da je uzrok tome konzumacija narkotika.

Njih dvoje su čak i zaustavljeni na jednom aerodromu jer su kod sebe posjedovali marihuanu.

“Mi ne pušimo krek, on je jeftin, a ako mi je do toga, ja sam u životu zaradila toliko para da sebi mogu da priuštim isključivo skupu drogu. Čak i da je istina, to je samo moja stvar. Sve dok obavljam svoj posao kako treba, dok sam dobra supruga i majka, niko ne smije ništa da mi kaže,” izjavila je pjevačica nekoliko dana nakon što su je uhvatili sa inkriminisanim opijatima.

Početak nove ere donio joj je nevjerovatne uspjehe. Sa kućom “Artisa” potpisala je istorijski ugovor od 100 miliona dolara. Ona je time obećala da će za njih snimiti šest albuma.

Ubrzo se pojavila na proslavi tridesetogodišnje karijere Majkla Džeksona. Ovo je bilo do tada njeno najgore izdanje, ali su sve pravdali porodičnim problemima.

“Iza mene je jedan grozan životni period. Moj otac me je tužio za autorska prava i zatražio ogromnu svotu novca. Ipak, na kraju ništa nije uspio da uradi. Umro je u osamdeset prvoj godini, a njegova smrt probudila je u meni mnogo ružnih sjećanja. Mislila sam da mu nešto značim, a on je u stvari željelo samo moj novac. Sada ga više nema, a iako nikada nije bio pored mene, ipak mi veoma nedostaje. Sve me to veoma potresa… S druge strane, Bobi i ja se volimo, ali zbog njegove prijeke naravi imamo mnogo problema. Zbog svega toga boli me duša, ali strada i moj želudac pa organizam ne prihvata hranu. Ako u ovako teškoj situaciji gubim apetit, to ne znači da sam bolesna. Nikada ne bih sebi dopustila da ugrozim svoje zdravlje”, rekla je pjevačica svojevremeno.

Njeni privatni problemi su postali sve veći, što je bilo evidentno po njenom ponašanju. Ona je doživjela nervni slom 2006. godine, a mediji su tada prenosili da je u bolnici završila zbog problema sa narkoticima.

Iste godine je odlučila da stavi tačku na buran brak sa Bobijem. Sud joj je dodijelio starateljstvo nad ćerkom Bobi Kristinom.

“Nisam više mogla da podnesem pritiske, bilo mi je zaista teško. Od mene se uvijek nešto očekivalo, a činjenica da se Bobi i ja više ne volimo samo je pogoršala moje stanje. meni je on bio sve, posvetila sam cio život samo njemu, a onda sam poslije deset godina shvatila da to više nije obostrano,” izjavila je Vitni.

Iako su svi mislili da će nakon lošeg braka pokušati da povrati stari sjaj, ubrzo je uslijedio još jedan skandal sa Bobijem. Naime, on ju je optužio da zbog nje ne može da se posveti svojoj karijeri i zatražio sudu da donese odluku da ga Vitni doživotno izdržava. Iako je sud odbacio ovu odluku, pjevačica je doživjela još jedan nervni slom.

Pokušala je 2012. godine da se povrati, objavila je da sprema novi album, a čak joj je bilo ponuđeno i mjesto žirija u takmičenju “X factor”. Ipak, prije nego što je preminula viđena je u jednom klubu u Americi u alkoholisanom stanju, a obezbjeđenje je moralo da je izbaci iz kluba.

Preminula je 11. februara 2012. godine u 48. godini života. Poznata pjevačica pronađena je utopljena u kadi u apratmanu 434 hotela “Beverli Hilton”. Kao uzrok smrti navedeno je davljenje, a mjesec dana kasnije objavljeno je da je do toga došlo usljed srčanih problema i upotrebe kokaina. U sobi u kojoj je odsjela kasnije je pronađeno šest bočica sa tabletama, među kojima je bio i ksanaks.

Vitni je sahranjena u rodnom Njuarku, a komemoracija je održana u crkvi u kojoj je pjevala kao dijete.

Tokom života, veliki udarac bilo joj je saznanje da se i njena ćerka Bobi Kristina drogira. Nju je samo tri godine kasnije sačekala ista sudbina. Pronađena je utopljena u kadi, bez svijesti, sa modricama i izbijenim zubom.

Ostavite komentar: