Uvijek je u mislima majke: Navršilo se 12 godina od smrti Dine Dvornika

Danas je 12. godišnjica smrti legendarnog kralja fanka Dine Dvornika.

“Ma ja i nisam od onih što idu na grob svaki dan. Danas bih i išla, da je drugačije. Ali neću ovako busom i razboliti se. Vrijeme je vrijeme. Nosi svoje. Svaki dan imaš obaveze, ali on mi je uvijek u mislima. Zaboraviti ne mošeš”, kaže majka muzičara Diana Dvornik (75) za 24 sata.

Da je živ, Dino bi imao 56 godina i bio bi djed. Njegova kćerka Ella (29) ima dvije djevojčice –  Balie Dee (3) i šestomjesečnu Lumi Wren.

“On bi bio odličan djed. Igra bi se s njima ka malo dijete, ne bi se znalo ko se s kim igra. Srećan bi bio…   Nažalost, nije doživio da bude djed. Svako nosi svoju sudbinu. Moramo se pomiriti sa svim šta nam dođe”, govori Diana.

Kaže da je uglavnom dobro. Ne može, kaže, reći da je odlično. S njom u stanu u Kineskom zidu u Splitu živi i sin Dean s porodicim. Unuk Marvin je Diani velika radost.

Čuje se s Dinovom udovicom Danijelom i unukom Ellom.

“Neka su svi dobro i zdravi. U Zagreb neću. Ko zna hoću li uopšte više ikad. Bila sam nekoliko puta. Ne znam, ako mi se bude trefilo, iću. Ali kako stvari sad stoje, ni do groblja ne mogu. Zapaliću svijeću. To napravim obavezno i svaki dan mislim na njega. Ne može se zaboravit. Drugi hoće, ali majka i brat neće. To mislim na nas, najužu porodicu”, kaže Diana.

Prije 12 godina je u šest mjeseci izgubila prvo supruga Borisa, pa sina Dina.

“A šta da vam kažem. To je bija jedan veliki užas. U šest mjeseci sve… Ja sam još primala ljude za Borisa, kad sam čula za Dina. Ali prizemna sam, nisam histerična. Jaka sam…”, kaže Diana.

Ostavite komentar: