Umro na isti dan kad i pjevač: Teška sudbina drugog brata Tome Zdravkovića

Legendarni pjevač Toma Zdravković živio je tako da se detalji iz njegovog života prepričavaju i dan danas.

Nakon prikazivanja filma “Toma” javnost je još više počela da se interesuje za njegov privatni život, a malo ko je znao da je pored čuvenog Novice Zdravkovića, Toma imao još dva brata Aleksandra i Ivana.

Naime, Ivana su mediji pronašli prije nekoliko godina u Pančevu, gdje je živio, a zbog nevjerovatne sličnosti sa čuvenim Tomom, mnogi su se naježili. On je bio bio je nekadašnji službenika jugoslovenske carine, a zahvaljujući upravo njegovom legendarnom bratu dobio je posao, kao i stan.

Oni su jedno vrijeme živeli zajedno u Beogradu, a Toma je Ivanu pomogao i da se zaposli.

Često nam je pričao: “Ja sam dobio posao na željeznici, kao carinik, samo zahvaljujući Tomi. Kad se pročulo da mi je rođeni brat, sve je išlo lakše, pa sam dobio i stan. Jednom prilikom predsjednik našeg sindikata mi kaže: ‘Ivane, dovedi Tomu da nam pjeva tokom naše svečanosti i bićeš dobro nagrađen.’ Kažem to Tomi i, naravno, dođe on i pjeva. Sutra kažu meni u preduzeću: “Ivane, izvoli ključeve stana.

Ivan Zdravković posljednjih godina života živio je teško, a njegov sin Miki jednom je za medije rekao da je imao tešku operaciju, dok su komšije pričale da su kola Hitne pomoći često su bila na njegovoj adresi, prenosi Blic.

Ono što je bila nevjerica za mnoge, Ivan Zdravković preminuo je u 90. godini života prije dve godine, i to na isti dan kad i njegov brat Toma – 30. septembra.

Ostavite komentar: