Tina progovorila o skandalu: Fudbaler snimao odnos voditeljke sa dvojicom prijatelja

Bivša loto djevojka Tina Katanić (38) nakon sedam godina progovorila je o skandalu zbog kojeg se povukla iz javnosti i koji joj je obilježio život.

“Najiskrenije, bila sam žrtva krivičnog djela i teže povrede privatnosti. Čak i kada budem u prilici da kažem vama i medijima koji će prenijeti moje riječi, pa će sigurno mnogi ovo pročitati, moram da kažem da su mnoge druge djevojke bile žrtve poput mene. Želim da podignem svijest o tome da se ne odmahuje rukom i stigmatizuje nešto što je nastalo iz čistog povjerenja. Važno je čuti ko je žrtva, a ko je počinio teško krivično djelo. Na sreću, žene su danas zaštićene svim mogućim konvencijama i krivičnim i mnogim drugim zakonima. Uostalom, presuda je donijeta, a ona kaže da su počinjeni teški zločini”, rekla je Tina za hrvatski Story.

Naime, tada je u javnost dospio snimak zbog kojeg je Domagoj R. (28) u oktobru prošle godine osuđen na godinu i 11 mjeseci zatvora.

On je 2015. godine snimio manekenku tokom seksualnog odnosa sa dva prijatelja, a zatim je to prenio trećoj osobi.

“U tom periodu najgore mi je bilo zbog porodice, pa ni zbog mene. Izašla sam iz svega uzdignute glave. Najvažnije mi je da je donijeta pravosnažna presuda i da je lice dobilo zatvorsku kaznu. Zatvorska kazna mi ne znači skoro ništa jer mi je pričinjena nepovratna šteta, ali mi služi kao poruka da se ne mogu i ne smiju činiti krivična djela i nekažnjeno uništavati tuđi životi. Rekla bih da to nije bio skandal, već težak zločin”, objasnila je ona.

Tina je tada prolazila kroz težak period, a kako kaže, njeni roditelji, prijatelji i tadašnji dečko bili su joj najveća podrška.

Podsjetimo, bivši fudbaler nižerazrednog kluba Domagoj R. (28), koji je 2015. mobilnim telefonom snimao manekenku i nekadašnju loto djevojku Tinu Katanić tokom polnog odnosa s dvojicom prijatelja, te nakon toga isti proslijedio trećoj osobi, pravomoćno je osuđen na godinu i 11 mjeseci zatvora.

Mučni slučaj tako je konačno dobio i pravosudni epilog. Domagoj R. duže je vrijeme izbjegavao hrvatsko pravosuđe, pa je za njim 2016. i 2017. raspisana sudska potjernica, a potom 2018. i evropski nalog za hapšenje zbog kojeg je kojeg prošle godine izručen Hrvatskoj iz Njemačke.

Ostavite komentar: