“Te noći smo se potukli zbog nje”: Kiki Lesendrić čeka da mu se misteriozna žena javi

Kiki Lesendrić otkrio je svojevremno medijima jednu zanimljivost iz svoje mladosti: hit pjesma “Te noći smo se potukli zbog nje” nastala je po istinitom događaju, kada su se u Makarskoj 1977. njegov drugar Zlatko Zlaja Ivanišević i on potukli zbog djevojke.

“To je bilo jedno nezaboravno ljetovanje zahvaljujući kojem je nastala jedna od mojih najpopularnijih pjesama. Zajedno sa Zlajom i još nekoliko prijatelja odmarali smo na Makarskoj rivijeri i bilo je dosta svirki po diskotekama i ludih provoda na plažama. Meni i Zlaji za oko je zapala ista djevojka i mi smo se zbog nje potukli” rekao je tada Kiki.

Njegov drugar Zlaja inače živi u Sarajevu, i kada je Kiki prije nekoliko godina, nakon dužeg vremena, posjetio Sarajevo, sreo se i sa svojim starim prijateljem, i tada su zajedno uputili poziv misterioznoj ženi da im se javi.

“I Zlaja i ja bismo voljeli ponovo da vidimo ženu zbog koje smo se potukli. Nadamo se da je živa i ovom prilikom pozivamo da nam se javi”, rekli su Zlaja i Kiki tada.

Ona im se do danas nije javila, ali Kiki ne gubi nadu. Na snimanju emisije Studio, dok je u Skymusic studijima izvodio probu sa svojim bendom, ponovo ju je pozvao da se javi.

Ovoga puta ima razlog više – pjesma koja o njoj govori dobila je novi aranžman, napravljen specijalno za emisiju Studio, prenosi Expresstabloid.

Ostavite komentar: