Tanja Bošković: Velika drama sa srećnim krajem

Slavna srpska glumica Tanja Bošković uspješno se oporavlja od posljedica aneurizme zbog koje je imala nesnosne glavobolje i jedva čeka da se vrati na pozorišnu scenu.

Jedna od najomiljenijih srpskih glumica Tanja Bošković (65) uspješno se oporavlja od aneurizme i njeno stanje je svakim danom sve bolje, saznaje Gloria.

– Dobro sam, samo sam u velikoj gužvi – rekla nam je Tanja kad smo je pozvali da provjerimo kako se osjeća.

Iako ju je glava neprekidno boljela dva dana, i to na istom mjestu, slavna dramska umjetnica nije tome pridavala veliki značaj. Nadala se da će će bol proći sama od sebe. Tek na insistiranje svoje dvije godine mlađe sestre Slovenke zatražila je ljekarsku pomoć.

– Prvo su se obratile profesorki Danici Grujičić, načelnici Odjeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije. Ona je divi srpske i jugoslovenske kinematografije, poslije razgovora i pregleda, preporučila da se obrati jednom mlađem ljekaru – navodi dobro obaviješten izvor i dodaje da je upravo taj doktor najzaslužniji što ova priča ima srećan epilog: – Ispostavilo se da je riječ o vrlo ozbiljnom problemu, pa je taj ljekar Tanju i njenu sestru smjestio u svoj automobil i odvezao ih u drugu kliniku. Tu su urađeni detaljni pregledi nakon kojih je tim ljekara odlučio da ipak nema prijeke potrebe za klasičnom operacijom. Tanju su, umjesto toga, podvrgli neinvanzivnoj metodi kojom je uspješno otklonjena aneurizma, odnosno proširenje krvnog suda u glavi , navodi Gloria.

U međuvremenu, urađene su još neke pretrage, i kako su svi nalazi bili u redu, Tanja je puštena na kućno liječenje. Uz ljubav i podršku najbližih članova porodice uspješno se oporavlja i priprema za povratak na pozorišnu scenu, gdje je, između ostalog, publika rado gleda u predstavama “Ljubavno pismo”, “Jesenja sonata” i “Moja ti” u Ateljeu 212, kao i u kultnom komadu “Suze su ok”, jednom od najdugovečnijih u Zvjezdara teatru.

 

Foto:(Dejan Briza / Ras Srbija)

 

Ostavite komentar: