Stiže na poziv direktora UKC-a: Breskvica najavljuje spektakl u Banjaluci

Dva koncerta regionalne muzičke zvijezde Breskvice biće održana sutra u Banjaluci. Prvi od 17 časova je namijenjen maloljetnicima, dok drugi koji počinje u 21 čas namijenjen je punoljetnim licima.

Organizator koncerta Breskvice u Banjaluci je Daun sindrom centar Banjaluka, a direktor Zoran Jelić poručio je da su odlučili “da počaste Banjaluku”.

Pjevačica Breskvica kaže za ATV da rado dođe u Banjaluku i da je na prvom mjestu oduševi hrana.

“Želimo da se zahvalim Vama na pozivu i doktoru Vladi Đajiću koji je ovo organizovao, zvao me i što me je dočekao ovdje lijepo”, rekla je Breskvica.

Ona je istakla da svaki svoj nastup otvara najpopularnijom pjesmom u tom momentu. Govoreći o karijeri i izboru pjesama, kaže da joj pomaže tim saradnika.

“Ukoliko mi u Generaciji ZED ne pravimo pjesmu nego je dobijemo od drugih izvođača, onda svi biramo”, poručuje Breskvica i ističe da pjesma “S anđelima” nema posvetu i da je tu pjesmu radio Rasta.

Kako je dobila nadimak, ne sjeća se. Pamti ga iz osnovne škole, a tako je sada i roditelji zove. Za važnu saradnju u posljednje vrijeme ističe duet sa MC Stojanom.

“Svaka je obilježila svoj period. Prvi duet sa MC Stojanom koji mi je mnogo pomogao u životu i ta mi je saradnja bila najdraža. Moje kolege obraćaju pažnju na pjesmu, a meni je važno da spot bude podjednako dobar. Što se tiče mojih spotova, ja učestvujem tako što dam ideju, pa moji ljudi dalje to prave”, kaže Breskvica.

Ulaz je slobodan, to je bio uslov kada smo razgovarali sa našim ambasadorom. Da se mi proveselimo i da se svi oko nas provesele. Muzika je put do sreće. Hvala Breskvici koja je pristala da dođe.

Organizator Zoran Jelić iz Daun sindrom centra Banjaluka kaže da su se na ovaj potez odlučili jer se ambasador Centra doktor Vlado Đajić odrekao poslaničke naknade i donirao je Daun sindrom centru.

Na taj potez su se odlučili jer se ambasador Centra doktor Vlado Đajić odrekao poslaničke naknade i donirao je Daun sindrom centru.

“Napravili smo da bude jedan koncert za maloljetnike u 17, a drugi za odrasle u 20 sati. To je sve dogovoreno u saradnji s našim ambasadorom. Imali smo vijećanje koga da pozovemo i jednoglasno je odlučeno da to bude Breskvica”, kroz smijeh priča Jelić.

Ponovio je da koncert Banjaluci poklanjaju osobe s Daunovim sindromom.

“Mi do sada nismo mogli da vidimo osobu s Daunovim sindromom da prisustvuju, a ne da organizuju koncert. Na koncertu će se održati veliki socijalni kontakt – osobe s Daunovim sindromom će biti pomiješane s ostalima. Moramo da shvatimo da su te osobe najprije ljudi, a tek onda osobe s Daunovim sindromom”, kaže Jelić.

Objasnio je da na koncertu neće biti alkohola, ali da je zabava zagarantovana.

Odbacio je kritike na račun doktora Vlade Đajića.

“Iznenađen sam kada sam vidio  da je gubitnik dana proglašen čovjek koji iza ovog svega stoji, koji je sve dao. Dr Vlado Đajić vam pomaže i za uzvrat ne traži ništa. Može sve da obmane, ali ne i osobe s Daunovim sindromom, one su ga prihvatile. Daje puno sebe, u svakom smislu. Nema gdje nismo bili pod pokroviteljstvom tog čovjeka”, rekao je Jelić.

Za kraj je rekao da je ulaz na koncert slobodan.

“To je bio uslov kada smo razgovarali s našim ambasadorom da se mi proveselimo i da se svi u Banjaluci provesele. Muzika je put do sreće i ja želim da se zahvalim Breskvici koja, kada je čula, rekla da će naći termin”, istakao je Jelić.

Kritike na račun koncerta

U Banjaluci su prije nekoliko dana osvanuli bilbordi u kojima se javnost obavještava da se u Multimedijalnoj sali u Krugu Čajaveca organizuje novogodišnja žurka za omladinu na kojem nastupa „Breskvica“, a ulaz je besplatan.

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, reagovala je na najavljen nastup „Breskvice“ i na Tviteru je napisala: „Novogodišnja žurka?! Maloljetna lica?! Ma bravo, em sre GrO BL pretvorili u kafanu, em sad i žurke za maloljetnike. Nadam se da će se sa ovim prestati što prije“.

Ovo nije prva žurka za mlade koja je održana u ovoj sali. Podsjetimo da je u aprilu prošle godine u istoj sali održana žurka za maturante, tada je, na ulaznici koje su dijeljene mladima i u prostorijama škola postavljana pitanja mladima: datum i godina rođenja, broj telefona, e mail kao i daljni planovi za budućnost, prenosi Buka.

Organizator je tada bio, kako se moglo zaključiti iz objava na društvenim mrežama, Gradski odbor partije SNSD-a iz Banjaluke, a i tada se tim povodom oglasila Gorica Dodik.

Ona je Tviteru napisala: „Ne mogu vjerovati da nekome ovako nešto pada na pamet. Kada već organizujete koncert da se ta djeca provedu, čemu zahtjev za njihove lične podatke, bez obzira što pripadam ovoj stranci meni je kao roditelju ovo neprihvatljivo”.

Žurke na kojima se besplatno točio i alkohol su se nastavile i u maju, a stranka se počela ograđivati od organizacije iako je na video snimcima zabilježeno da se na jednoj žurci mladima obratio i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić.

Đajić je u govoru, koji po njegovim riječima nije politički, rekao: “Ovdje nema politike, kada su me zamolili da podržim ovo bio sam srećan, čestitam vam na trudu, postali ste ljudi”, rekao je Đajić tada.

Prema pisanju medija iza koncerta u maju stajala je Agencija za digitalni marketing i organizovanje događaja “Arbitrium”. U saopštenju koje su poslali javnosti istakli su da su oni organizatori zabave koja je, po njihovim navodima okupila oko 2000 maturanata.

„Na taj način našim banjalučkim srednjoškolcima dodatno smo uljepšali i uveličali posljednji dan škole koji već godinama tradicionalno proslavljaju, sa željom da uspješno nastave svoje školovanje“, saopštili su tada organizatori.

Posljednja u nizu proslava bila je novogodišnja žurka organizovana za radnike UKC-a RS u Banjaluci na kojoj je nastupala Sandra Afrika.

Ostavite komentar: