Srpski glumac gradi karijeru u Americi: Nikola Đuričko dobio ulogu u hit seriji

Poznati glumac Nikola Đuričko, nakon što je napustio Srbiju, počeo je u Los Anđelesu da gradi internacionalnu karijeru, a sada je dobio ulogu u novoj sezoni hit serije “Čudnije stvari”. Uz njega će igrati glumci Tom Vlašiha i Robert Inglund.

Nikola Đuričko je s porodicom krajem prošle godine napustio Srbiju, a gnijezdo su svili i sreću okušali u Los Anđelesu. Donio je veliku odluku da u petoj deceniji počne da gradi internacionalnu karijeru i da se oproba “preko grane”, a djeluje da su se njegove ambicije isplatile i da prvi uspjesi stižu. Popularni američki striming servis objavio je imena novih glumaca u četvrtoj sezoni hit serije “Čudnije stvari”, među kojima je i Đuričko, koji će igrati ruskog švercera po imenu Jurij.

Rame uz rame s Nikolom u narednom serijalu igraće njemački glumac Tom Vlašiha, najpoznatiji domaćoj publici po liku Džakena H’gara iz “Igre prijestola” i Robert Inglund, glumac koji je otjelotvorio Fredija Krugera.

Đuričko je još u aprilu otkrio da je dobio ulogu u novoj sezoni serije “Čudnije stvari”, ali nije smio da otkriva više detalja.

“Ne smijem ništa da otkrivam, nikakve detalje, jer sam pod teškim ugovorom, sem da se pohvalim da je radim. Ne smijem majci rođenoj da ispričam. Mogu da kažem da je uloga onako pristojna, srednja je, nije ni najmanja na svijetu, a nije ni ogromna. Zaista sam srećan, lijepa je i upečatljiva uloga, markantna, odgovara meni i mom senzibilitetu. Nekoj mojoj paleti izražajnih mogućnosti”, kazao je proljetos popularni srpski glumac u podkastu Agelast.

Sada je stigla i potvrda iz kompanije, a kako je objavljeno na zvaničnoj fejsbuk stranici serije “Stranger Things”, Đuričko će u četvrtoj sezoni igrati nepredvidivog ruskog švercera po imenu Jurij, koji voli keš, loše viceve i hrskavi puter od kikirikija.

Obožavaoci serije saznali su još neke detalje, poput onog da će Robert Inglund tumačiti ulogu Viktora Krila, zastrašujućeg pacijenta psihijatrijske klinike. Kako se navodi, serija “Čudnije stvari” američke produkcijske kuće je veliki omaž horor i naučnofantastičnim filmskim hitovima iz osamdesetih godina prošlog vijeka. Pisci i režiseri su braća Dafer, a prva sezona je sa emitovanjem počela 2016. godine i odmah je pobrala brojne simpatije publike, kao i pozitivne ocjene kritičara. Među glumcima koju su se u prethodne tri sezone pojavili u ovom ostvarenju su Vinona Rajder, Dejvid Harbor, Mili Bobi Braun i mnogi drugi, a serija je osvojila niz priznanja i nominacija uključujući 31 nominaciju za prestižnu televizijsku nagradu Emi, četiri nominacije za Zlatni globus, nominaciju za nagradu Britanske televizijske akademije, tri nominacije Udruženja scenarista Amerike, kao i tri nominacije za nagradu Gremi.

Serija je, između ostalih, osvojila nagradu Udruženja glumaca Amerike za najbolji glumački ansambl u dramskoj televizijskoj seriji, dve nagrade Američkog filmskog instituta, nagradu Udruženja kritičara Amerike i tri nagrade po izboru gledalaca, piše Blic.Ostavite komentar: