Saša Popović: Nisam nikakva legenda, samo odgovoran i profesionalan radnik

Bivši direktor “Grand” produkcije i osnivač takmičenja “Zvezde Granda”, Saša Popović, zaslužan je za stotine muzičkih karijera brojnih pjevača. Njegova karijera je kontroverzna: mnogi su smatrali da je uništio estradnu scenu propagiranjem turbo-folka, a s druge strane, oni koji ga poznaju javno ističu njegovo poštenje i profesionalnost.

Osnivanjem najpopularnijeg šou-programa, mnogi talentovani izvođači dobili su priliku da ostvare svoje snove, pa su se zahvaljujući takmičenju afirmisali i promijenili život iz korijena. Pored toga, brojna poznata imena, koja su bila popularna ’80-ih i ’90-ih godina, osvježila su svoju karijeru dolaskom u „Grand“ produkciju.

Saša Popović je u intervjuu za „Novu“ prvi put ispričao nepoznate detalje o nekim pjevačima. Osim toga, otkrio je kakav način života vodi, kako se hrani i kako reaguje na medijsku torturu nad njim koja traje više od godinu dana.

Počeo je treći krug takmičenja, koji je drugačiji u odnosu na prethodne, jer se ne bore samo takmičari međusobno, nego i mentori. Šta se još promijenilo?

– Bore se mentor protiv mentora i takmičar protiv takmičara. Ali, ne znači baš da mentor ide protiv mentora, jer u jednom paru mogu oboje da prođu ili da jedan ispadne. Zanimljivo je da vidimo kako je mentor svog takmičara spremio i to je sada vrlo interesantno. To je jedan od najatraktivnijih dijelova “Zvezda Granda”.

Kako ste proveli novogodišnje i božićne praznike?

– Suzana, naša ćerka Aleksandra i ja smo imali veliki problem zbog garderobe. Nismo znali koju toaletu da obučemo za koji dan, odnosno pižamu (smijeh). Ma kod kuće smo bili, nigdje nismo išli. Gledali smo TV i ove novogodišnje programe, ova dešavanja oko Novaka Đokovića. Dobar je program bio, bar je meni bio OK. Sve televizije su se potrudile i bilo je zabavno.

Kako se nosite sa neistinitim pričama po medijima?

– Suzana i ja ustanemo ujutru i pročitamo nešto za šta ja znam da nije istina. Ona mene pita: “Vidi šta se desilo”. Rekoh, tu nema ni “i” od istine, pogotovo kada se nešto piše o žiriju “Zvezda Granda”. Kad Suzana pomisli da je nešto istina, zamislite tek običan narod koji nije u ovom poslu. Pa i ja se nekad prevarim i pročitam neke stvari u novinama i kažem sebi da li je ovo moguće, ali uvijek s rezervom. Važno je da kad pročitate bombastičan naslov, morate da vodite računa da li stoji na kraju znak pitanja. Ako to postoji, onda doviđenja.

Suzana kaže da je godinama ćutala i trpjela medijsku torturu jer je smatrala da će vremenom proći, pa je na kraju iz nemoći zaplakala pred kamerama.

– Mi smo “Grand” produkciju otvorili 1998. godine, prije toga je bio “ZAM”. Skoro sam 30 godina na televiziji. Normalna je stvar da se piše sve i svašta. Ne valja kad je neistina, pogotovo što se u posljednje vrijeme dosta toga pisalo o meni što nema veze sa istinom.

Da li reagujete na neistine?

– Ma ja to ništa ne demantujem. Mene baš briga. Znam da sam ispravan, čist i normalan. Sve ono što sam radio i kako sam vodio firmu je stoprocentno tačno, pa me ništa ne uzbuđuje. Suzanu uzbuđuje, mene ne. Ona se nervira, ja se ne nerviram.

– U čemu je tajna vašeg izgleda i energije?

– Mislim da je to najprije genetika, ali i dugo sam se bavio sportom, igrao sam tenis i fudbal. Zimi ne vodim računa o ishrani, ali čim sine sunce, odmah praktikujem dijete. Najgore je kad se čovjek opusti i onda poslije kaže: “Eee, od sutra ću da držim dijetu”. Sutra krene, izdrži tri dana i poslije toga gotovo, sve po starom.

Smatrate li sebe legendom?

– Ne smatram sebe legendom, samo jednim dobrim, odgovornim i profesionalnim radnikom.

Toliko je pjevača prošlo kroz takmičenje, a po vašem mišljenju da li neko od njih može da nosi epitet prave zvijezde?

– Da bi neko bio zvijezda, ne mora biti samo dobar pjevač. Treba da ima dobre pjesme, profesionalan odnos prema estradi i branši. Mora da bude dovoljno inteligentan i pametan. Treba da ima mozak i poštovanje prema drugima. Ima zvijezda, neću da nabrajam ko su, pa da nekog izostavim.

Zaslužni ste za uspjeh stotine pjevačkih karijera. Čak i oni pjevači koji nisu više pod ugovorom sa vama, i dan-danas govore da ste im kao otac jer ste uvijek bili tu da im rješavate privatne i poslovne probleme i date im dobar savjet.

– Lijepo je to. Nisu tu samo “Zvezde Granda” u pitanju. Kad bih počeo da nabrajam koliko ih ima i šta su sve ta djeca napravila… U pitanju su i pjevači koji su bili popularni ‘80-ih i ‘90-ih godina, čije smo karijere reafirmisali. Ako ćemo iskreno, mi smo održali karijeru i Ani Bekuti, Snežani Đurišić, Viki Miljković, Mariji Šerifović… Pa “Grand” je stvorio i Sašu Matića, Dejana Matića, Stoju Novaković, Janu Todorović, podigli smo Indiru Radić i ostale… Mi imamo preko 200 ugovora, a od toga je bar 50 takmičara postalo poznato.

 

 

Ostavite komentar: