Reper u centru skandala: Rasta se nagodio za godinu dana kućnog zatvora

Reper Stafan đurić Rasta zaključio je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu sporazum prema kojem je priznao nedozoljeno držanje droge za ličnu upotrebu i pristao na kaznu od godinu dana kućnog zatvora.

Priznao je krivično djelo nedozvoljeno držanje opojnih droga za ličnu upotrebu, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu. Ukoliko ovaj sporazum potvrdi sud biće mu ukinut pritvor u kojem je od hapšenja u oktobru kada je sa njim uhapšen i B.L.

Kod njih je policija pronašla izvjesnu količninu skanka i kokaina.

Nakon tromjesečne istrage Višeg javnog tužilaštva, tokom koje su sve vrijeme bili u pritvoru zbog sumnje da su izvršili teže krivično djelo – preprodaju droge, protiv njih je podnijet sudu krajem prošle godine optužni prijedlog za nedozvoljeno držanje droge.

Za ovo lakše djelo zaprijećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine. Ovaj slučaj je danas prešao u nadležnost Prvog osnovnog suda. Sudija za prethodni postupak je sporazum proslijedio Prvom osnovnom tužilaštvu, koje treba da se izjasni da li se slaže sa sporazumom nakon uvida u spise predmeta. Sporazum je zaključio i B.L.

đurić i B.L. su u pritvoru od hapšenja početkom oktobra, a posljednji put im je pritvor produžen odlukom Apelacionog suda u Beogradu krajem decembra i po toj odluci je predviđeno da može da traje do 27. januara da ne bi ponovili krivično djelo u kratkom roku.

Protiv Đurića i B.L. Više tužilaštvo u Beogradu sprovelo je istragu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo – nedozovljena proizvođnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprijećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora.

Tužilaštvo je dugo čekalo rezultat vještačenja, koje je vjerovatno opredijelilo odluku o krivičnom djelu za koje je optužen. Đurić se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu, međutim tužilaštvo mu tada nije povjerovalo, prenosi Glas Srpske.

Ostavite komentar: