Rasti stavljena nanogica: Počeo kućni pritvor za repera

Reper Stefan Đurić Rasta neko vrijeme je proveo u pritvoru zbog posjedovanja narkotika, a prije nekoliko mjeseci je osuđen na kućni zatvor od godinu dana. Sada je pokazao da mu je nanogica i zvanično stavljena.

Naime, on se snimao u liftu, i na snimku se može vidjeti uređaj koji mu je stavljen na nogu i prati njegovo kretanje.

Prema zakonu, Rasta kao i svi drugi osuđenici koji kaznu služe kod kuće, ima pravo na najmanje sat vremena šetnje izvan kuće, uvijek u isto vrijeme. Ukoliko bude tražio, sud mu može odobriti i da svakoga dana ide na posao, a u izuzetnim slučajevima može da dobije izlaz mimo predviđenog vremena, prenosi Blic.

Tokom kućnog zatvora nema ograničenih posjeta i može da mu dođe u goste ko god hoće, kad god hoće i da ostane koliko hoće, prenosi Kurir.

Podsjetimo, reper Stefan Đurić Rasta priznao je da je narkotike koji su u oktobru pronađeni kod njega držao za ličnu upotrebu i sklopio je sporazum o priznanju krivice na osnovu kog je postignut dogovor da bude kažnjen sa godinu dana kućnog zatvora.

“Stefan Đurić je nagodbu sklopio s Višim tužilaštvom u Beogradu, koje je vodilo istragu protiv njega i Luke B. zbog trgovine drogom. Međutim, kako nije bilo dovoljno dokaza da je drogu držao radi dalje prodaje, a on je priznao da je držao radi sopstvene upotrebe, sklopljen je sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog je dogovoreno da bude kažnjen sa godinu dana kućnog zatvora”,  objašnjavao je tada izvor.

Ostavite komentar: