Poznata kumstva nekima došla kao blagoslov, nekima kao usud

Mnoge javne ličnosti tokom poslovne saradnje postali su prijatelji. Iako ljude iz estradnog, glumačkog i sportskog svijeta često vezuju za skandale i ljubomoru, neki od njih nisu dozvolili da im bilo koja loša situacija pokvari dugogodišnja prijateljstva, koja su u međuvremenu učvrstili i krunisali kumstvom.

Ipak, u narodu je uvaženo mišljenje da nije dobro odbiti kumstvo, pa je nekima to došlo kao blagoslov, a nekima kao usud.

Goran Bregović i Emir Kusturica jedno vrijeme su bili nerazdvojni, pa su tako postali i kumovi. Međutim, dan-danas se prepričava kako je Kusta Bregu okarakterisao kao “lopova” koji vam mazne novčanik, pa vas poslije od tih para vodi na večeru. Njih dvojica su se razišli zbog para i više nikada nisu kontaktirali jedan s drugim.

Saša Popović i Lepa Brena zajedno su proveli mladost, te su sa nekadašnjom grupom Slatki grijeh proputovali cio svijet i prošli mnogo toga. Kasnije, kada su folk zvijezda i njen suprug Boba Živojinović kupili “Grand” produkciju, oni su na mjesto direktora postavili Sašu, koji je napravio imperiju.

Kada se vjenčavao sa Suzanom Jovanović, za kumu je odabrao, ni manje, ni više nego Brenu. Kada je bio na dnu, prvi u pomoć su mu pritekli kumovi, koji su ga spasili kada je zbog prevare ostao bez novca.

Prijateljstvo Mire Škorić i Ane Bekute traje preko 35 godina i krunisano je upravo kumstvom koje traje i dan-danas. Iako u javnosti nisu često zajedno, njih dvije imaju svoje vrijeme za susrete i ispijanje kafa.

Pokojni Šaban Šaulić kumovao je na vjenčanju Zorici Brunclik i Miroljubu Aranđelović Kemišu. On su dugi niz godina jako povezani, te su se redovno posjećivali. Međutim, jedan kratak period bili su u svađi, ali brzo su izgladili odnose i nastavili kao da do razmirica nikada nije došlo.

Željku Joksimoviću na prvom vjenčanju kumovao je Nenad Jezdić, s kojim je odrastao i pohađao osnovnu školu u Valjevu. Kada se pjevač drugi put ženio sa Jovanom Joksimović, za kuma je izabrao dugogodišnjeg menadžera Baneta Obradovića, a voditeljka svog kolegu Srđana Predojevića.

Dragana Mirković kumovala je braku Željka Šašića i Sonje Vuksanović, koji imaju ćerku Sofiju. Kada su se razveli, Sonja se udala za Acu Lukasa, od kojeg se takođe razišla prošle godine. Dragana i Željko ostali su u odličnim odnosima, pa se i danas nazivaju kumovima.

Miloš Teodosić za kuma na vjenčanju sa Jelisavetom Orašanin izabrao je Marka Pantelića. U istom periodu on je kumovao Filipu Živojinoviću na vjenčanju sa Aleksandrom Prijović, dok je njen kum bio Aco Pejović.

Darko Lazić i Ana Sević tajno su se vjenčali kako bi izbjegli medije, a on se za vjenčanog svjedoka izabrao koleginicu Andreanu Čekić. Poslije razvoda pjevačkog para, Darko je sa Andeanom ostao u odličnim odnosima, dok su ona i Ana prekinule druženje.

Sergej Ćetković krstio je ćerku Aleksandri Radović. Njih dvoje su dugogodišnji prijatelji, a pjevačica je više puta govorila da svog prijatelja doživljava kao člana porodice.

Ceca

Svetlanu Cecu Ražnatović za kumu su odabrale mnoge javne ličnosti, među kojima su njen koleginice Viki Miljković i Sanja Đorđević, kao i glumica Ljubinka Klarić. Njena ćerka Anastasija Ražnatović krstila je Lunu Đogani, ali njih dvije godinama ne govore, i tu su stavile tačku na kumstvo.

Katarina Radivojević i Ana Stanić drugarice su sa fakulteta, čak su jedno vrijeme zajedno živjele. One su dugogodišnje prijateljstvo krunisale kumstvom, koje posebno njeguju.

Početkom 90-ih godina, dva najbolja nekadašnja prijatelja – menadžer Saša Dragić i Momčilo Bajagić Bajaga su se okumila. Svi poznavaoci dešavanja na javnoj sceni tvrdili su da je ovo kumstvo sklopljeno iz ineteresa, što se dokazalo kada su se posvađali zbog posla.

 

Izvor.(Nova.rs)

 

 

Ostavite komentar: