Potvrđena optužnica protv Tonija Cetinskog: Prijeti li mu zatvorska kazna?

Nešto više od dva mjeseca nakon što je tužilaštvo u Puli podignulo optužnicu protiv Tonija Cetinskog ista je i potvrđena. Pjevaču se na teret stavlja saobraćajna nesreća iz 2017. godine u kojoj je život izgubio 62-godišnji Ibrahim Kevljanin.

Toni je prema optužnici kršeći propise o bezbjednosti saobraćaja, prouzrokovao nesreću sa smrtnom posljedicom iz nehata. Prema odredbama Krivičnog zakona, u slučaju da mu se pravosnažnom presudom dokaže krivnja, prijeti mu od jedne do osam godina zatvora, piše Glas Istre.

Podsjetimo, nakon podizanja optužnice Cetinski je izjavio kako se ne osjeća krivim.

-Naravno da smatramo da napisano u optužnici nije ono što se dogodilo, ali ako se u daljnjem postupku dokaže bilo kakva krivnja s moje strane, za svoje sam eventualne greške spreman odgovarati- poručio je tada pjevač Dodao je i kako još uvijek osjeća posljedice traume koju je doživio te da neizmjerno žali zbog boli kroz koju prolazi porodica nesrećno preminulog pješaka.

–Ono što mi je teže od bilo kakvog sudskog procesa, osude i javnog linča je sama činjenica da sam učestvovao u takvoj nesreći koja je ostavila duboku traumu prvenstveno na porodicu pokojnika kao i na mene i moju porodicu uprkos tome što se trudim dalje funkcionisati, raditi i živjeti nije lako ali mora se – zaključio je Cetinski.

 

Izvor:(expresstabloid.ba)

Ostavite komentar: