Poslije pola vijeka originalni nakit Elvisa Prislija ponuđen na aukciji

U Kaliforniji je nedavno predstavljena kolekcija nakita koji je pripadao kralju rokenrola, Elvisu Prisliju, a koju je on poklonio svom menadžeru, pukovniku Tomu Parkeru. Ta kolekcija je zatim nestala, a poslije pola vijeka predmete je sakupila Prislijeva supruga, Prisila.

Zahvaljujući aukcijskoj kući GVS Aukšns u Zapadnom Holivudu izloženo je 200 predmeta koji su pripadali Elvisu Prisliju. Među njima su zlatno prstenje optočeno draguljima, dugmad za manžetne, satovi i lanci.

Prisila Prisli, Elvisova supruka, kaže da je on stalno kupovao ili naručivao stvari za Toma Parkera, ali da na kraju više nisu znali šta da mu kupe jer je sve imao.

„Ova kolekcija je bila u posjedu supruge Toma Parkera, Loani. Kada je preminula jedan čovjek je uzeo te predmete i skrivao ih više decenija. Mi smo ih našli. Srećna sam što je sada sve ovdje izloženo“, kaže Prisila Prisli, supruga Elvisa Prislija.

Iako se Prisila Prisli zaštitnički odnosi prema kolekiciji, ona ne posjeduje nijedan predmet. Ipak, dizajnirala je neke od njih koji će se naći na aukciji, kreirala je logo „Voditi računa o poslu“, što je bilo ime ritam grupe koja je pratila Prislija na nastupima.

„Ova kolekcija budi sjećanja, to je sigurno. Elvis je volio nakit, to je poznato, ali prstenje i drugi predmeti zaista donose radost. Tu je upaljač koji ja obožavam, dobro ga se sjećam. Velikog dijela ove kolekcije se veoma dobro sjećam“, dodaje Prisila.

„Očekujemo da će neki od predmeta biti prodati za deset hiljada dolara, drugi za pola miliona, treći za milion. Mislim da će gitara na kojoj je svirao tokom specijalnog televizijskog povratničkog šou programa biti prodata za više od milion dolara“, očekuje Brigite Kruze, direktorka aukcijske kuće GVS Aukšns.

Ono što ovu zbirku čini posebnom jeste to da su svi predmeti originali pošto su se u prošlosti prodavali predmeti na aukcijama koji nisu pripadali Elvisu Prisliju. Aukcija je zakazana za kraj avgusta.

 

 

Ostavite komentar: