Porodica ne želi počasne straže pored kovčega: Na sahrani Rajka Dujmića dozvoljeno 400 ljudi

Muzičar i kompozitor, vođa grupe Novi fosili Rajko Dujmić, koji je je preminuo 4. avgusta  u 66. godini od posljedica teške saobraćajne nesreće, biće ispraćen na vječni počinak 17. avgusta u 10 sati u krematorijumu Gradskog groblja Mirogoj u Zagrebu.

Datum komemoracije naknadno će se objaviti.

Iz Gradskih groblja Zagrebačkog holdinga rekli su kako na ispraćaj, zbog epidemije korona virusa, smije doći maksimalno 400 ljudi.

“Prije svega, zahvaljujemo se svima na lijepim uspomenama na Rajka, na podršci u ovim teškim i bolnim trenucima, kao i svima koji su uputili izraze iskrenog saučešća. Zahvalni smo na svim medijskim objavama koje svim generacijama otkrivaju životni put Rajka. U tim pričama dolazi do pogrešnih nenamjernih interpretacija, ali i pored toga, ponosni smo što se Rajko prepoznaje kao velikan glazbe i govornik ljubavi”, piše u objavi porodice Dujmić.

Dodaju kako je svako njegovo djelo nastalo u ljubavi, tuzi ili boli koju otkriva njegovu dušu i srce, ali i njegovu ranjivost.

“Želja porodice je da pored kovčega ne budu počasne straže institucija i muzičara koji se očekuju te velikog prisustva svih koji su poštovali njegovo djelo. Za sve vas koje epidemiološke mjere ili neke druge okolnosti sprečavaju da prisustvujete poslednjem ispraćaju, znajte da osjećamo vaše poštovanje prema Rajku i nama”, piše u objavi, piše jutarnji.hr.

Ostavite komentar: