Petra je najzgodnija hrvatska doktorica: Voli medicinu, ali trenutno radi kao hostesa FOTO

U Hrvatsku je nedavno na ljetovanje stigao po mnogima najzgodniji doktor na Balkanu, Srbin Vasilje Vujović, ali ovih dana na društvenim mrežama pažnju je privukla i jedna hrvatska doktorica medicine, Petra Meštrić, koju na Instagramu prati gotovo 40.000 korisnika.
Javnost je prvi put za Petru čula kad joj je neko hakovao Instagram od 100 hiljada pratitelja od kojeg je, između ostalog, finansirala i svoj studentski život, a jednom je prilikom objavila i neobični oglas u kojemu je nudila šetnju, držanje za ruke i slično usamljenim muškarcima za Valentinovo.
Petra je od nedavno diplomirana doktorica medicine, no uprkos novostečenoj tituli, u razgovoru za Index otkrila je kako je trenutno ipak više posvećena poslu hostese i influensera na društvenim mrežama.

“Školovana sam ljekarka, ali ipak radim kao hostesa. Taj posao radim već preko 10 godina, imam iskustva i na njega više gledam kao na zabavu nego kao na posao. A svima nam je cilj da što lakše zaradimo novac, zar ne? Za posao hostese sam se odlučila vrlo mlada jer volim imati i svoj novac. Iako su mi roditelji bili (i jesu) ogromna finansijska pomoć u životu, a i bivši momci su mi uveliko znali finansijski pomagati, imati svoja primanja i naučiti cijeniti rad za mladu osobu je ipak neprocjenjivo”, kaže Meštrić.
Ona kaže da joj je medicina draga, ali trenutno to ne radi jer se ne može posvetiti tome 100 odsto.

“Žao mi je što ne radim u struci, ali znam da ne bih bila 100 odsto glavom tamo, a ne volim stvari raditi na pola… Ako i kad ipak odlučim raditi u struci, uzeću opciju sekundarijat – rad pod nadzorom starijeg ljekara u trajanju od šest mjeseci i za 50 odsto ljekarske plate. Tek nakon toga planiram početi sa samostalnim radom. Iako se mnogima ova moja odluka čini jako nezrelom i glupom, vjerujte mi, zrelija je od većine ljudi, nebitno kojeg zanimanja, koji svoj posao obavljaju ofrlje i s frustracijom”, kaže ona.
Do sada nije radila samostalno kao ljekar, ali je odradila prakse i obaveze koje su prethodile dobijanju diplome.

Ostavite komentar: