Ovo je najbogatija glumica na svijetu: Svoje bogatstvo je zaradila sama

Ris Viterspun je Forbs proglasio najbogatijom glumicom svijeta koja je sama stekla svoje bogatstvo.

U četvrtak je poslovna publikacija objavila svoju ažuriranu listu “Najbogatijih žena koje su samostalno stekle bogatstvo” za 2023. godinu, a glumica se nalazi na 59. mjestu.

Dok je zapanjujuća neto vrednost zvijezde “Legally Blondee” od 440 miliona dolara dospela samo do donje polovine liste od 100 osoba, glumica je bila jedina grupisana u kategoriji “zabava”.

Među ostalim ženama na listi su bile TV scenaristica Šonda Rajms, komičarka Elen Dedženeres i pjevačice Tejlor Svift, Rijana i Madona. Dok su sve četiri ranije glumila u filmovima, njihova primarna profesija nije gluma.

Ostatak liste – na čijem je vrhu preduzetnica Dajan Hendriks sa neto vrijednošću od 15 milijardi dolara – uključuje žene u modi, zdravstvu, tehnologiji i još mnogo toga.

Viterspun (47) je najpoznatija po tome što je predvodila niz hvaljenih filmova tokom svoje raznolike, decenijske karijere, uključujući “Čovjek na mjesecu” (1991), “Pleasantville” (1998), “Izbor” (1999) i ” Divlje” (2014).

Ona je takođe među najplaćenijim glumicama u industriji, zaradivši ogromnih 35 miliona dolara 2023. godine, prema veb stranici Women in the World.

Ostavite komentar: