Operacija smanjivanja želuca se iskomplikovala: Otac pjevača Darka Lazića u teškom stanju

Darko Lazić je smanjio želudac početkom godine, a zatim i njegov otac Milan, 5. decembra. Međutim, stvari su se iskomplikovale.

Milan Lazić, otac folk pjevača Darka Lazića, u teškom je stanju. Naime, Milanu se iskomplikovala operacija smanjivanja želuca, kojoj se početkom godine podvrgao i sam Darko, te je sada na intenzivnoj njezi.

“Nisam dobro. U lošem sam stanju zbog mog Milana. Još ne znamo ništa tačno, ljekari ništa ne pričaju. Došlo je komplikacija, operisao je želudac, kao i Darko. On je to teže podnio, kritično je, na intenzivnoj je. Darko je mlad, njemu je bilo mnogo lakše. Svi se molimo za njega”, poručila je Branka kroz suze.

“Šta sam ja preživio sve iako su mi dali samo 5 posto šanse da ću preživjeti, ti ćeš i sa 1 posto preživjeti jer si me ti napravio i jači si od mene”, oglasio se Darko. Milan se na ovu operaciju odlučio nakon što je Darko uspio da drastično smrša i promieni svoj fizički izgled zahvaljujući istom operativnom zahvatu, koji mu je urađen u januaru ove godine.

Hiruški zahvat smanjivanje želuca podrazumjeva stavljanje omče (prstena) oko vrha želuca, čime se formira mali džep gdje dospjeva hrana. Operacija traje 30 do 60 minuta, a očekivano vrijeme oporavka iznosi 4 do 6 nedelja. Međutim ovaj hiruški zahvat nije nimalo naivan i lak, zbog čega se većina pacijenata pred samo intervenciju predomisli.

Ostavite komentar: