Od velike zvijezde do žene bez prava: Težak životni put Britni Spirs

Danas je održana sudska parnica u vezi starateljstva koje nad pop zvijezdom Britni Spirs ima njen otac Džejmi Spirs.

Sud je poništio žalbu upućenu od strane njenog advokatskog tima i njen status ostaje nepromjenjen – Britni Spirs još uvijek nije slobodna žena.

Britni je 2007. godine, nakon javnog nervnog sloma koji je doživjela, bila hospitalizovana i pod psihijatrijskim nadzorom, dok su njenim finansijama upravljali njen otac i menadžer Džodi Mongomeri, koji je sasvim preuzeo tu ulogu 2019. godine, za naknadu od 1,1 milion dolara godišnje.

Tokom prethodnih 12 godina Britni Spirs je izdala četiri albuma, organizovala izložbu svojih slika 2018. godine. Britni je takođe bila i član žirija svjetski poznatog talent šou programa X Faktor, te je lansirala parfeme i modne proizvode. Održala je i nekoliko sezona mega uspješne koncertne rezidencije u Las Vegasu.

Međutim, nakon nervnog sloma koji je doživjela 2007. godine, Britni je bilo onemogućeno mnogo toga – da vozi kola, da glasa, da se vjenča, da se uda i rodi još djece, da troši sopstveni novac, a njenim životom je u potpunosti upravljao njen otac.

Pokret #FreeBritney (prim.aut. Oslobodite Britni) nastao je kao reakcija njenih zabrinutih fanova, a priključile su mu se i javne ličnosti poput Majli Sajrus i Rajs Mekgouan.

Cilj ovog spontanog pokreta je traženje pravde za “pop princezu” Britni Spirs, koja već godinama zarađuje novac kojim ne može da raspolaže, već od svojih staratelja dobija nedjeljni džeparac, te ne može sama ni da donosi svoje odluke, ni stara se o sebi.

Fanove je dodatno zabrinula i činjenica što je njena majka prije mjesec dana podnijela zahtjev sudu da bude obavještena o svim odlukama vezanim za kćerku, a isto je pokušala da uradi i 2019. godine, ali bezuspješno.

“Njena majka je oduvek htela da učestvuje u tom starateljstvu. Pokušala je već na nekoliko načina”, rekao je izvor za ET Online nedavno.

U sve su se uključili i bivši saradnici pjevačice koji su potvrdili stravične navode, a jedan od njih Endrju Galeri kao dokaz priložio je zabrinjavajuća pisma koje je navodno dobio od Britni, a u kojima se ona žali kako ju je otac lažima i prevario uvukao u starateljstvo.

S druge strane njeni sadašnji saradnici ističu da je #FreeBritney samo jedna velika teorija zavjere, pa tako Britnin menadžer Lari Rudolf tvrdi da je starateljstvo dobra stvar za nju.

Ostavite komentar: