Obradovao najmlađe: Hasan Dudić podijelio paketiće za romsku djecu u Bijeljini

Hasan Dudić i ove godine podijelio je poklon paketiće za romsku djecu u Bijeljini.

Poznati kompozitor, tekstopisac i pjevač Hasan Dudić, inače predsjednik Centra za ljudska prava i nacionalne manjine u Bosni i Hercegovini i ove godine je, iako sa malim zakašnjenjem, podijelio 50 poklon novogodišnjih paketića za najmlađe Rome iz Bijeljine u kojoj je i sam proveo djetinjstvo i dobar dio mladosti. Pored paketića sa slatkišima, Dudić je podijelio i nešto odjevnih predmeta, ali i igračke i druge sitnice koje su najmlađim izmamile osmijeh na lice.

“Iz zdravstvenih razloga zaista nisam bio u prilici da dođem ranije, kako to obično praktikujemo da paketiće podijelimo par dana uoči Nove godine ali, evo, svjedoci ste, nikada nije kasno, a djeca su oduševljenja što i jeste cilj ove priče”, kaže Hasan Dudić koji je istu priliku iskoristio da sa svakom grupom mališana i njihovih roditelja koju je obišao, porazgovara i razmjeni par riječi na temu života i uslova u kojima se nalaze.

Centar će od ove godine znatno pojačati svoj rad i djelovanje na nizu akcija i projekata kako u Bijeljini i okolini tako i na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

Ostavite komentar: