Nosila nadimak “srpska Kejt Midlton”: Upoznajte kćerku reditelja Emira Kusturice FOTO

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica i njegova supruga, producentkinja Maja ponosni su roditelji dvoje djece – sina Stribora i kćerke Dunje.

Njihova kćerka Dunja je diplomirala dramaturgiju, godinu dana studirala je istoriju umketnosti na Sorboni u Parizu i danas je selektor Kustendorf filmskog i muzičkog festivala.

Kusturičina kćerka je bila i u žiži javnosti zbog veze sa princem Aleksandrom III Karađorđevićem, a iako je tadašnjeg partnera pratila na gotovo svim događajima, nimalo joj nije prijalo pojavljivanje u medijima.

“Meni to smeta, ja mislim da se privatni život naziva privatni život upravo da se o tome ne bi pisalo. Nisam profil žene koja voli da se eksponira kada su takve stvari u pitanju i da sa njima izlazim javno”, rekla je svojevremeno Dunja Kusturica.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Rael Teed (@rael_teed)

U vrijeme trajanja te veze, Dunju su zbog ljepote upoređivali sa princezom Marijom Karađorđević, a jedno vrijeme su joj davali i nadimak – srpska Kejt Midlton. Svojevremeno je napisala scenario za omnibus o religiji u kome je njen otac obrađivao temu pravoslavlja, što je kasnije iskoristio u filmu “Na Mlečnom putu”.

“Teme koje me zanimaju su socijalne prirode, lične i doživljene. Mislim da mi je nekako proza bliža od drame i filma. Odrasla sam na ruskoj literaturi. Najviše me interesuje istorija Balkana. Vrijeme Mlade Bosne nosilo je neko nadahnuće. Danas opet živimo kolonizovani. Svijet može biti drugačiji. Nakon raspada Jugoslavije izgubili smo slobodu”, govorila je ranije Dunja, piše Telegraf.rs.

Ostavite komentar: