Nina Badrić i Petar Grašo na “Banja Luka Festu”: Svojevrsni omaž ljubavi FOTO

Regionalne pop zvijezde Nina Badrić i Petar Grašo nastupaju večeras pred banjalučkom publikom na velikoj sceni tvrđave Kastel, a u okviru posljednje večeri trećeg po redu regionalnog muzičkog festivala “Banja Luka Fest”.

“Prije svega jedno veliko, dobro večer, Banjaluka. Jako se radujem zatvoriti ovo izdanje ‘Banja Luka Festa’ sa Petrom Grašom. Uživajte!”, kazala je Badrićeva i “Veče za ljubav”, kako su ovaj nastup nazvali organizatori, započela pjesmom “Dani i godine”.

“Za nama zatvaram sve vrata i prozire, da ova ljubav nikad ne pobjegne” stihovi su ove emotivne pjesme koju su banjalučani dočekali gromoglasnim aplauzom.

Zatim su uslijedili poznati hitovi “Moje oči pune ljubavi”, “Za dobre i loše dane”, te “Više smo od prijatelja” a publika koju su dočekala sjedeća mjesta od velike scene napravila je plesni podijum.

Zatim je od benda zatražila da zasvira tužnu pjesmu, ali sa sretnim završetkom – “Sanjam da skupa mi”, a nakon nje zapjevala stari hit “Nek’ ti bude kao meni”.

“Da Bog da stane cijeli svijet, stane bar na tren, da se opet tebi vratim…” stihovi su koje je publika otpjevala zajedno sa Badrićevom, a ona se nakon naklona rasplakala i pitala znači li to da će ostati živjeti u Banjaluci.

Poznata po moćnim interpretacijama, Badrićeva je izvela neke od njenih najvećih hitova, a zatim joj se na sceni pridružio Grašo.

Umjetnici su ukrštanjem snažnih vokala otpjevali pjesmu “Nemoj”, te viševjekovnu tvrđavu na obali Vrbasa po četvrti put tokom trajanja festivala učinili raskošnom koncertnom dvoranom na otvorenom, pišu “Nezavisne novine“.

“Nemoj, nemoj, nemoj, nemoj/ da mi srce stane, ne diraj u rane/ noćas samo ljubi, ljubi, ljubi me, ljubi/ ujutro se opet u mene zaljubi”, stihovi su nove duetske pjesme “Nemoj” koju su Badrićeva i Grašo nedavno objavili, a večeras premijerno izveli u Banjaluci.

Prisutni će u nastavku koncerta čuti i hitove Petra Graše: “Jel ti reka ko”, “Šporke riči”, “Trebam nekoga”, “Ako te pitaju”, “Utorak”, “Moje zlato”, “Vera od suvog zlata”…

Uoči koncerta zagrebačka pjevačica na Instagram profil postavila je sliku sa splitskim pjevačem uz poruku: “Pripremite glasove za @banjaluka.fest, stižemo vam Petar Grašo i ja”, a ni umjetnik raskošnog glasa nije mogao sakriti uzbuđenje zbog nastupa, te je poručio: “Dragi moji, jako sam sretan što ponovo imam priliku doći u Banjaluku. Ovog puta povodom jednog sjajnog događaja – to je ‘Banja Luka Fest’. Nastup zajedno sa Ninom Badrić isto veče će biti jedno divno iskustvo i za nas na stageu i za divnu banjalučku publiku”.

Kako su organizatori i najavili ova dva snažna vokala donijela su duh mediterana u Banjaluku, a uz svoje dobro poznate hitove publiku su obradovali izvođenjem pjesama Olivera Dragojevića i grupe “Magazin”, od kojih pojedine po prvi put izvode i u duetima.

Zaštitni znak festivala je crveni tepih, na kojem su se prije koncerta pojavile brojne ličnosti iz svih sfera života: voditeljka i književnica Vesna Dedić, glumice Sloboda i Dragana Mićalović…

Večerašnjim muzičkim događajem, koji se može smatrati svojevrsnim omažem ljubavi, zatvara se treće izdanje “Banja Luka Festa” na kojem su prije Badrićeve i Graše nastupili Marija Šerifović, koja se publici predstavila premijernim koncertom pod nazivom “Druga strana ploče – Symphonic”, izraelsko-španska zvijezde Jasmin Levi, te slavni violinista Nemanja Radulović.

Ostavite komentar: