Nikolina u problemu nakon Vidojeve smrti: Nema kako da otplati kredit za kuću

Nikolina Pišek na velikim je mukama, i to finansijskim, nakon smrti supruga Vidoja Ristovića koji je iznenada preminuo u 44. godini usljed popuštanja rada srčanog mišića.

Supružnici su, kao što je poznato, u Hrvatskoj podigli dva kredita od po 400.000 evra za kuću u kojoj su planirali porodično da žive. Međutim, prerana smrt Nikolininog supruga dovela je do toga da je voditeljka, tvrde izvori, u ozbiljnom problemu, koji pokušava da riješi kako zna i umije. Renoviranje kuće se uveliko završava, ali nevolje koje ima sa ocem svog supruga Viktorom Ristovićem, poznatijim kao Miša Grof, dodatno je muče, rekao je sagovornik blizak Nikolini za Kurir.

„Nikolina ide na to da je ona zvanična supruga pokojnog Vidoja i vjeruje da ima pravo na nasljedstvo pokojnog supruga. Međutim, njoj je novac neophodan brzo i nema vremena da čeka da vidi kad će i da li će uspjeti nešto da naplati, pošto je njen svekar izričit da ona nema pravo ni na šta i spreman ja da angažuje i najbolje advokate da to izguraju. Sada je već veliko pitanje da li će živjeti u ovoj kući koju radi. Kako se povjerila prijateljima, postoji mogućnost da je izdaje, jer život u njoj će biti veoma skup. Vidoje nije štedio kad je Nikolina u pitanju, pa je i pristao da se ogroman novac uloži u kuću, za koju njegov otac tvrdi da ga je ubila. Radovi još nisu završeni, a pitanje je i kad će biti, jer Nikolina trenutno nema tu količinu novca“, priča izvor, koji je zbog prijateljskih odnosa s Nikolinom insistirao na anonimnosti.

I Pišekova je u više navrata ponosno govorila o svojoj oazi mira, a Viktor tvrdi da je lično on slao Vidoju novac za nju i da za to ima priznanice, kao i da je sva imovina njegova i da ju je naslijedio od pokojnog djede.

“Ona ne može da dijeli moju imovinu! Kako, bre, ona da dijeli moju djedovinu? Naslijedio sam kuću u centru grada, 18 stanova u Cvijićevoj, što je restitucijom oduzeto mom djedi i vraćeno meni. Naslijedio sam grobnicu na Novom groblju koja vrijedi pola miliona evra, koja je od mermera i bronze. I sad, kako bi ona mogla da dijeli sa mnom imovinu mog djede i oca, moje majke? Sve se vodi na mene. Vidoje je skupljao antikvitete, on je to volio i pažljivo birao. Pokloniću to istorijskom muzeju ili bilo kom drugom ko će da napravi legat od toga. Neću valjda da dozvolim da ti antikviteti, koje je on volio, da ona nosi u Hrvatsku ili da ih razvlači ovdje i prodaje. On ih jeste volio i jeste ih kupovao, ali ne njenim novcem, nego mojim. U životu sam imao šest galerija, antikvarnice, stanove”, rekao je Miša Grof, dok Nikolina tvrdi da on nije zakonski nasljednik pokojnog sina i da nju i unuku uskraćuje za dio imovine koja joj zakonom pripada.

Komšije na Vračaru Nikolinu nisu viđali od Vidojeve sahrane Posjetili smo kraj u kojem je živio Vidoje. Njegove komšije kažu da Nikolina ne dolazi u stan.

“Kad je bio pomen, ispred zgrade je bilo puno ljudi, odlazili su gore u stan, ali Nikoline nije bilo. Došla su prva žena i starija Vidojeva ćerka. Njih sam video nekoliko puta od kada je umro, a Nikolinu samo jednom. To je bilo taj dan kadaje i objavljeno da je mrtav”, rekao je jedan od komšija za Kurir.

Nikolina Pišek uputila je ćerki snažnu poruku na Instagramu. Voditeljka je kroz priču nasljednici poručila da će zauvijek biti uz nju.

“Rekli su nam – korak po korak. Tako smo i krenule. Jedna pored druge, ruka u ruci, združeni strahovi i objedinjene nade. Pitala me je kako da zna da ja neću otići? Počinješ da shvataš konačnost svega. I da iz toga proizlazi jedna nova ljepota – dan po dan, male pobjede, nogu pred nogu, i jednoga dana ćeš podići pogled i shvatiti da si se uspeo uz planinu čije te podnožje plašilo. I evo nas. Korak po korak”, stoji u objavi.

 

Ostavite komentar: