Nikolina Pišek otvoreno: U čudu sam kad neko nešto lijepo napiše o meni

Nikolina Pišek od nedavno vodi ‘Masked Singer”. Za prve dvije emisije dobila komplimente za prirodnost i spontanost, a pažnju je plijenila i raskošnom haljinom.

Životna staza obilježena usponima i ponekim tugama naučila ju je važnim lekcijama, a konstantnim radom na sebi slijedila je svoje ciljeve i profesionalni put. S malih ekrana neko vrijeme je izbivala, no prošla je sve televizije regije, a vrata su joj bila svugdje otvorena. Iza nje su teški životni momenti nakon smrti supruga Vidoja Ristovića, a ona kaže da joj posao pomaže da sredi svoje misli.

“Teško je u takvim situacijama, nemoguće je zapravo izaći bez nekih ožiljaka i mislim da smo svi na neki način oštećeni, svi smo izašli s nekim traumama i s njima se borimo. Mislim da još uvijek nisam procesuirala ništa jer nisam imala vremena, nije mi dano, a voljela bih da jest. Možda bolje da u tom trenutku nisam imala vremena za procesuiranje, ali sada sam već umorna, sada bih malo voljela da me se pusti na miru. Znate kako je kada se koža ozljedi, kada se prereže, onda nastane ožiljak, a on je vezivno tkivo koje je puno snažnije od onog inicijalnog materijala koji je činilo kožu. To je jače i nije zaludu izreka: ‘Što te ne ubije, to te ojača.’ Posao mi tu dosta pomaže, okupira moje misli”, rekla je.

Osvrnula se na negativne komentare na društvenim mrežama i napade koji su učestali.

“Negativni komentari! Toliko sam se saživjela s njima da sam zapravo uvijek u čudu kada neko nešto lijepo ima reći za mene, onda to pročitam nekoliko puta i jako se posramim! Trening čuda radi, nevjerovatno otupi oštricu u svakom smislu. Puno češće očekujem loše nego dobro, dobrom se iznenadim, lošem se više ne čudim. Kad te puno puta udare, onda otupi i to mjesto, ti živci na tom mjestu na kojem te udaraju pa ne osjećaš više bol, naprosto sve umrtvi. Mislim da se u meni malo umrtvio taj pretjerani senzibilitet za loše komentare”, zaključila je, prenosi Express/ Tportal.

Ostavite komentar: