Neprolazna ljepota: Monika Beluči proslavila 58. rođendan

Monika Beluči je 30. septembra napunila 58 godina. Najuspješnija je italijanska manekenka i glumica, a mnogi je smatraju najlepšom ženom današnjice.

Počela je da se bavi modelingom sa željom da joj to bude sporedni posao jer je oduvijek voljela modu, a bio joj je i potreban novac da završi studije prava. Međutim, kada je odlučila da svoj sporedni posao pretvori u posao sa punim radnim vremenom, njen život je krenuo novom putanjom.

Monika je postala uspješna poslije 30, postala majka sa skoro 40 i dokazuje da je žena sposobna da sama kreira svoju sudbinu.

Sa šesnaest godina, Monika je sklopila ugovor sa modeling agencijom, a kasnije je morala je da odustane od advokatske karijere. Modeling joj je donio uspjeh po kome je danas i prepoznajemo. Pozirala je za poznate časopise, sklapala ugovore i bila zaštitno lice najpoznatijih modnih i kozmetičkih brendova. A onda se desio njen filmografski debi.

Od 1991. Monika Beluči je počela da se pojavljuje na televiziji, u epizodnim ulogama, ali ju je primijetio poznati reditelj Frensis Ford Kopola. On je 1992. godine ponudio ozbiljnu ulogu nevjeste grofa Drakule, nakon čega je postala tražena od strane američkih i evropskih reditelja.

Zapanjujući uspjeh Moniku je ostvarila nakon rada u filmu “Stan”, nagrađena je “Cezarom” i osvojila je simpatije publike. Na setu je upoznala i glumca iz Francuske, Vensana Kasela. Godinu dana kasnije, Monika je dobila glavnu ulogu u filmu “Doberman”. Nakon ovog filma, glumica je dobila je mnogo ponuda od reditelja, ali je postavila velike zahtjeve. Željela je da glumi sa onim rediteljima koji ne samo da mogu da istaknu njenu ljepotu, u šta ionako nije bilo sumnje, već da u potpunosti otkriju njen glumački talenat.

To se i desilo 2000. godine, nakon objavljivanja filma “Malena”, Monika je savršeno uspjela da otelotvori svoj imidž na filmu i pokaže da je ljepota i dar i prokletstvo.

Sama Monika svoju ulogu u filmu “Nepovratno” iz 2002. godine smatra svojim najboljim i najhrabrijim radom. Sadrži scene nasilja, odigrane toliko realistično da se publika osećala loše dok je gledala, sa čime se slaže i sama glumica.

Nakon objavljivanja filmova “Suze sunca” i “Matriks”, Holivud je bio opčinjen ljepotom, šarmom i seksipilnošću glumice. Istovremeno, Monika je zaista voljela igra u raznim žanrovima kako bi svima pokazala da može da iznese bilo koju ulogu. U njenoj filmografiji postoje fantastična otjelotvorenja princeza i zlikovaca, kurtizana i Hristovog sljedbenika.

U dobi od 40 godina, glumica je rodila ćerku Devu. Šest godina kasnije, Monika je rodila još jednu djevojčicu – Leoni. Sada pokušava da se posveti svojim ćerkama i usadi im sposobnost da se u životu oslanjaju samo na sebe.

U 51. godini života dobila je ulogu Bondove djevojke što ju je učinilo najstarijom Bondovom djevojkom, budući da su sve prethodne bile upola mlađe glumice. Monika je tada dobila priliku da svima pokaže i objasni da je neophodno prihvatiti starenje i da nije poenta bojati ga se.

– Kako vrijeme prolazi, ljepota mladosti nestaje, ali mislim da postoji druga vrsta ljepote. Zaista vjerujem u to – izjavila je ona, prenosi Ona.rs.

Kada gledate film “Spectra” vidite da Bondova djevojka ima “nesavršenosti”. Ali Monikino tumačenje nam dokazuje da kada vidite njenu ženstvenost i njenu senzualnost vi joj i povjerujete joj da je neodoljiva. To dokazuje da postoji ženstvenost koja nema veze sa godinama.

– Žene su inteligentne, osjetljive i ženstvene. Vrijeme se mijenja i na žene gledamo drugačije.

 

 

Ostavite komentar: